Clasico Anderlecht - Standard kruidt de 14de speeldag

Jupiler Pro League | Dit weekend staat alweer speeldag 14 in de Jupiler Pro League op het programma. Alle schijnwerps zijn voornamelijk gericht op zondag wanneer Anderlecht en Standard elkaar in de ogen kijken, al staat er wel meer lekkers op het menu.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speeldag 14 wordt vrijdagavond op gang getrapt in de Waalse derby tussen Eupen en Charleroi (20u45). De Oostkantonners zullen een wrange nasmaak hebben overgehouden aan de late gelijkmaker van Arnaud Bodart in de absolute slotfase op Sclessin, terwijl Charleroi wil reageren na een complete off-day thuis tegen AA Gent.

Zaterdag openen STVV en Waasland-Beveren de debatten om 16u15, terwijl KRC Genk na een vlotte overwinning tegen Moeskroen en een 15 op 15 de positieve lijn wil doortrekken op verplaatsing bij Cercle Brugge (18u30). Koploper Club Brugge krijgt na een felbevochten thuiszege in het West-Vlaams onderonsje tegen KV Kortrijk om 20u45 hekkensluiter Excel Moeskroen over de vloer. Een hapklare brok voor de landskampioen, al wordt het opletten voor decompressie na de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Standard en Anderlecht willen bovenin blijven meedraaien

Zondag is het om 13u30 uitkijken naar de Antwerpse derby tussen KV Mechelen en Beerschot. De Kielse Ratten legden op de vorige speeldag die andere ploeg in paars-wit, Anderlecht, over de knie en blijven op die manier bovenin meedraaien. KV Mechelen boekte dankzij voormalig Antwerp-boegbeeld Geoffry Hairemans een broodnodige zege op het veld van Zulte Waregem. Reken er maar op dat de voormalige publiekslieveling van The Great Old ook tegen Beerschot gebrand is op een glansprestatie. Zulte Waregem trekt op zijn beurt om 16u naar de Ghelamco Arena, waar het AA Gent partij geeft. De Buffalo's lijken met een 7 op 9 eindelijk vertrokken, al is het voetbal nog verre van overtuigend.

Om 18u15 staat de topper van de 14de speeldag op het menu, wanneer Standard naar Anderlecht afzakt. Beide topploegen hebben er tot nog toe een wisselvallig seizoen opzitten en dus zou een overwinning in de altijd felbevochten tweestrijd mooi meegenomen zijn. De Luikenaars kunnen voortborduren op de euforie na de late treffer van Bodart tegen Eupen, terwijl Vincent Kompany hoopt op een reactie van zijn team, nadat ze tegen Beerschot op alle vlakken tekortschoten.

West-Vlaamse derby in de buik van het klassement

Zondagavond wordt afgerond met een West-Vlaams onderonsje tussen KV Kortrijk en KV Oostende. De Kerels willen na een 5 op 15 eindelijk nog eens proeven van de overwinning, terwijl de manschappen van Alexander Blessin na een 1 op 9 ook opnieuw een driepunter willen scoren.

Ten slotte staat maandagavond om 20u45 het duel tussen Antwerp en OH Leuven op het programma. Voor het stamnummer 1 is een overwinning broodnodig om in de top van het klassement te blijven meedraaien, terwijl OH Leuven complexloos op de grasmat kan verschijnen aangezien de troepen van Marc Brys een van de revelaties tot nog toe zijn.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang live en exclusief op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top