Een ontroerende afsluiter in voorlopig laatste aflevering van ‘Château Planckaert’

In de laatste aflevering van het eerste seizoen van ‘Château Planckaert’ staat alles in het teken van de 40ste huwelijksverjaardag van Eddy en Christa. Hun rijkelijke kroost bereidt een groot feest voor. Dit zijn onze favoriete momenten.

Net zoals toen Francesco en Stephanie een verrassing wilden voorbereiden voor Junior, duikt Eddy overal op waar zijn kinderen konkelfoezen. “Constant zie ik trosjes van onze gasten die samen staan”, zegt hij tegen Christa. Hij heeft maar al te goed door dat ze een verrassing voorbereiden. “Wordt het iets voor ons twee? Na veertig jaar mag het misschien eens iets apart zijn”, grapt hij.
 
De voorbereidingen voor de verrassing zullen volgens Christopher tijd innemen die ze aan het kasteel kunnen besteden. “Daar gaat werk in kruipen. In die tijd kunnen we veel OSB leggen”, zegt hij. Toch leggen de mannen ondanks de voorbereidingen een dag voor het grote feest op de bovenverdieping de platen erop, in Amerikaanse stijl. En dat heeft volgens Francesco “machtige bassen” wanneer hij erop klopt. De laatste vloerplaat van de bovenverdieping gaat erop, en daarop wordt een flesje gekraakt.


Voor het feest willen de vrouwen hun mannen in vintagestijl aankleden. Alleen Christa ziet dat niet goedkomen. “Wil je die jongen in zo’n kleren steken?”, vraagt ze. “Alleen voor het feest of ook erna?” Zij wil de kleren na het feest liever gewoon terugbrengen. Totdat ze haar man erin ziet, natuurlijk.

Feestelijk afsluiten
 
Opdat de kinderen de laatste voorbereidingen kunnen treffen voor hun verrassing, sturen ze Eddy en Christa enkele uren weg. Ze profiteren ervan om te aperitieven, een massage te nemen en hun haar te laten knippen. Ze halen herinneringen op aan hun huwelijk. “Weet je dat nog?”, vertelt Christa. “Toen we in het stadhuis waren, vroeg je: ‘Is het ook hier dat we moeten zijn als we willen scheiden.’ Jij bent waarschijnlijk de enige man die zoiets zou vragen.”
 
Op het feest komt de eerste verrassing: de kinderen hebben een geitje (de wagen, niet het dier) gekocht voor hun ouders. Dat is de eerste auto die ze ooit samen hadden. Christa is helemaal in de wolken. “Dat meen je niet! Ik wil daarin zitten!” “Ze is gelijk een klein kindje”, volgens Stephanie.Daarna voert de hele familie een toneeltje op over het sprookjesachtige leven van Eddy en Christa, van hun eerste ontmoeting op de lokale kermis tot aan het kasteel, met alle hoogtepunten en tegenslagen. De feestvarkens zijn helemaal van slag en Eddy, die gewoonlijk altijd wel iets weet te zeggen, staat met zijn mond vol tanden. Wat een afsluiter van het seizoen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top