Dodelijke efficiëntie en gezonde portie realisme: de straffe cijfers achter de droge 3-0 van Deinze vs. Seraing

Sport | SK Deinze won zondag haar inhaalmatch tegen RFC Seraing. De Oost-Vlamingen kwamen al snel op een 2-0 voorsprong en mochten zelfs de rust in met een 3-0 tussenstand. In de tweede helft veranderde de score niet meer. Makkelijke zege dus voor Gevaert en co, al doen de cijfers iets totaal anders vermoeden.

Deinze won de wedstrijd met amper 31,3% balbezit. Seraing had voor meer dan 2/3 van de wedstrijd de bal, maar sprong daar dus niet al te efficiënt mee om. Toch zijn ook de doelkansen duidelijk in het voordeel van de Luikenaars. Deinze trapte zes keer naar doel en scoorde daarbij 3x; Seraing trapte 12x naar doen en kon geen enkele keer vieren.

Het grote verschil in balbezit vertaalde zich ook in een enorm verschil in het aantal passes. Seraing liet de bal 617x rondgaan terwijl Deinze met amper 286 passes het verschil kon maken. Tot slot stippen we ook graag nog even het aantal hoekschoppen aan. Deinze kwam aan drie corners terwijl Seraing er maar liefst 11 mocht trappen.

Goed begonnen is half gewonnen... of hoe Deinze na de snelle (dubbele) voorsprong rustig achterover kon leunen en zonder al te veel problemen de bal aan de zoekende bezoekers kon laten.