Rode Duivels schenken Roberto Martinez mooi cadeau voor 50ste interland

Sport | Gisterenavond nam Roberto Martinez voor de 50ste keer plaats in de Belgische dug-out. Na zijn aarzelend debuut tegen zijn thuisland Spanje iets meer dan vier jaar geleden, zijn zowel fans als critici het erover eens: Martinez is de ideale selectieheer voor de Gouden Generatie aan Rode Duivels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zondag 15 november, 20u45 in het King Power at Den Dreef stadion. De 50ste interland van Roberto Martinez wordt op gang gefloten door scheidsrechter Danny Makkelie. Met een snelle treffer van Youri Tielemans en een prachtige vrije trap van Dries Mertens zijn het nota bene twee spelers die onder de Spaanse bondscoach tot volle wasdom kwamen die de Duivels een klinische overwinning opleveren tegen Engeland na een volwassen wedstrijd. Daarmee ligt de weg naar de Final Four wagenwijd open, al mogen we het debacle tegen Zwitserland indachtig het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is.

Van Mister Nobody naar Doctor Success

Bij zijn aanstelling bij de Rode Duivels iets meer dan vier jaar geleden, moet menig voetballiefhebber toch even Wikipedia raadplegen om uit te zoeken wie die Roberto Martinez precies is. De opvolger van Marc Wilmots krijgt als belangrijkste taak mee om het tactische aspect aan de technische superioriteit van de Rode Duivels toe te voegen en op die manier voor de prijzen mee te dingen.

Tijdens de eerste interland tegen Spanje laat de bondscoach zijn troepen nog opdraaien in de vertrouwde 4-2-3-1-formatie. De Duivels worden echter 90 minuten lang overklast door de Spanjaarden die met 0-2 terugkeren naar Madrid. Daarna slijpt de bondscoach echter geleidelijk aan zijn systeem in het team - een 3-4-3 die al naargelang de tegenstander en de omstandigheden kan verglijden naar een 3-4-2-1 of een 3-5-2. De start van een fenomenaal parcours.

Indrukwekkende statistieken

De bondscoach wordt alom geprezen om zijn professionaliteit en kwaliteiten als people manager. Hij slaagt er als geen ander in een hecht team te smeden van de Gouden Generatie Rode Duivels, die voor elkaar door het vuur zouden gaan. Onder de Spanjaard ontbolstert Big Rom helemaal (38 goals in 36 wedstrijden) en evolueert Dries Mertens van luxe-invaller tot volwaardig lid van het A-elftal.

Bovendien kan Martinez verbluffende statistieken voorleggen. In 50 wedstrijden aan het hoofd van de Duivels wordt liefst 39 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en amper 4 keer verloren. Een gemiddelde van 2,48 punten per wedstrijd. Bovendien scoren de Duivels net geen 3 doelpunten per wedstrijd (149 goals voor), terwijl er slechts 39 goals worden geïncasseerd. Het enige wat nog ontbreekt op zijn palmares is een trofee. Afspraak op 10 oktober 2021! Al zou een overwinning op het EK enkele maanden eerder nog net iets hoger aangeschreven worden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top