Bahrein ontvangt recordkampioen Hamilton tijdens de derde laatste race van het F1-seizoen

Sport |

Het ‘Bahrain International Circuit’ ontvangt zondag 29 november en zondag 6 december de Formule 1-karavaan met daarin recordkampioen Lewis Hamilton. Na zijn uitstekende race in Turkije zal de Brit opnieuw strijden voor de overwinning. Maar tijdens deze laatste races van het seizoen zijn er nog andere kapers op de kust...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het spekgladde wegdek van de Turkse GP in ‘Istanbul Park’ zorgde afgelopen zondag voor heel wat sensatie in de Formule 1. Tijdens de allereerste ronde draaide de nummer twee in de stand, Valtteri Bottas (Mercedes) om zijn eigen as en daarmee was zijn waterkans op de wereldtitel al snel verkeken. Concullega Lewis Hamilton (Mercedes) moest doen wat hij al een heel seizoen doet - bijna foutloos rijden - om aanspraak te maken op de eindoverwinning en zijn zevende WK-eindzege.

Evenaring record

Zo gezegd, zo gedaan. Hamilton bereikte in het natte Turkije als eerste de finish door onder meer maar één bandenwissel door te voeren. Hij evenaart het wereldrecord van Michael Schumacher met zeven WK-eindoverwinningen. Hamilton had Schumacher qua ritoverwinningen al voorbijgestoken sinds hij zijn 92e overwinning behaalde tijdens de ‘GP van Portugal’ vorige maand. Schumachers record lag op 91 ritoverwinningen.

En zo blijven er drie races over in de GP-kalender van 2020. Twee daarvan worden gereden op het ‘Bahrain International Circuit’: de ‘GP van Bahrein’ wordt afgewerkt op zondag 29 november, de ‘GP van Sakhir’ op zondag 6 december. De organisatie wil tijdens deze races het zorgpersoneel van het land in de bloemetjes zetten en stelt het beperkt aantal tickets volledig ter beschikking van verpleegkundigen en andere zorgverleners.

Bottas vs Verstappen

Valt er nog wat te winnen in Bahrein voor de resterende F1-coureurs? Jazeker, allereerst wil Hamilton waarschijnlijk zijn ritzege van 2019 in Bahrein herhalen en zijn nieuwe wereldtitel onderstrepen. Maar ook nummer twee (Bottas) en drie in de stand (Verstappen), zullen nog op het scherpst van de snee moeten rijden om hun positie in het eindklassement veilig te stellen. Max Verstappen (Red Bull) staat momenteel derde op de wereldranglijst en kan mits winst in Bahrein zomaar naar de tweede plaats springen. Zijn race in Turkije was volgens hem één om snel te vergeten, maar als hij op 29 november een plaats op het podium kan behalen én enkele snelste rondes kan afleggen ten koste van Bottas (Mercedes), kan de Belgische Nederlander heel wat punten goedmaken.
Vettel

Vettel

En dan is er nog Sebastian Vettel (Ferrari). De viervoudige wereldkampioen heeft nog maar pas een nieuw contract op zak bij Aston Martin en zal zich willen bewijzen. Dat zal nodig zijn want Vettel kon in de ‘GP van Turkije’ pas voor het eerst in 2020 een podiumplaats bemachtigen. Na de race feliciteerde de Duitser alvast het fenomeen dat Hamilton heet. Sebastian zal in de resterende drie races dus alles op alles zetten om zowel zijn nieuwe werkgever te imponeren met zijn rijkunsten... te beginnen in Bahrein!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top