Wat is er aan de hand met Bruce Willis?

Bruce Willis zal voor altijd gelinkt worden aan ‘Die Hard’. Enerzijds omdat die iconische film in het geheugen van de kijkers gegrift staat en anderzijds omdat Willis erna niet veel baanbrekende projecten aan zijn carrière heeft toegevoegd. Donderdag zien we de acteur wel in Marauders op VTM3, maar om te weten wat er nu eigenlijk aan de hand is met zijn carrière kan je best even blijven lezen.

Na zijn langlopende rol in de populaire tv-show ‘Moonlighting’ in de jaren 80, begon Bruce Willis aan een relatief succesvolle filmcarrière. Zijn eerste projecten waren komedies als ‘Blind Date’ en ‘Sunset’, maar daarna nam hij de rol op die zijn imago als acteur volledig veranderd heeft. Willis kroop voor ‘Die Hard’ in 1998 in de huid van John McClane, een van de grootste actiefilmpersonages ooit. De hele wereld wist meteen dat de acteur zowel fysiek als professioneel heel krachtig was.
 
Groot succes
 
Na 'Die Hard' ging het even sterk bergop voor Willis. Wie kan zijn optredens in filmsuccessen als ‘Pulp Fiction’, ‘The Fifth Element’ en ‘The Sixth Sense’ vergeten? En zelfs als hij een verkeerde afslag nam in zijn filmcarrière, had hij altijd een andere ‘Die Hard’ film om op terug te vallen.
 
Sinds de eeuwwissel heeft Willis zich echter niet altijd populair gemaakt door mee te spelen in een paar slechte B-films. Daarbovenop was zijn acteerprestatie in de meeste recente ‘Die Hard’ film ‘A Good Day to Die Hard’ volgens critici niet om over naar huis te schrijven. Naar verluidt zou de laatste episode zelfs het imago van de hele reeks aantasten.

Geld verdienen
 
Toch is het niet allemaal kommer en kwel geweest de laatste paar jaren: de acteur heeft hier en daar nog een leuke rol kunnen opnemen. Denk maar aan ‘Sin City’, ‘The Lego Movie' of ‘Marauders’ uit 2016. Jammer genoeg zijn die positieve punten volgens critici en fans niet genoeg om de gefaalde projecten te vergeten. Fans hekelen dat ze Bruce Willis niet meer zien ‘acteren’, maar alleen zien ‘geld verdienen’.
 
Natuurlijk nemen veel acteurs rollen aan in films die hen niet interesseren. Ze moeten immers nog steeds hun families onderhouden, en die leningen voor hun dure villa's gaan zichzelf niet terugbetalen! Maar in ieder geval wisselen deze acteurs hun rollen in slechte films af met hoofdrollen in films die hun passie echt aanwakkeren, maar dit lijkt niet het geval te zijn met Willis. Gelukkig blijven de fans hopen.

Zin in een goede Bruce Willis-film? Zap dan donderdag 19 november om 20u40 naar VTM3 voor 'Marauders'. 

Films

Bekijk alles
Top