Hoe Charlie Sheen van miljardair naar blut ging

Films | Tien jaar geleden zat acteur en komiek Charlie Sheen op het hoogtepunt van zijn carrière. Zijn show ‘Two And A Half Men’ had zoveel success dat het leek alsof Sheen nooit nog naar geld zou moeten omkijken. Dat verandere echter snel toen hij in een spiraal van drank en drugs terechtkwam en op de koop toe de diagnose hiv kreeg. Hoe belandde de miljardair in een berg vol schulden? Proximus Pickx legt het voor je uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De liefhebbers van ‘Two And A Half Men’ weten Charlie Sheen niet altijd het hoofdpersonage van de reeks is geweest. Na acht jaar lang elke aflevering in de huid van Charlie Harper te zijn gekropen, maakte de Amerikaanse serie in 2011 een doorstart met Ashton Kutcher. Een harde klap voor Sheen, die op dat moment door één van de donkerste periodes in zijn leven ging.

Drank en drugs
 
De publieksfavoriet en immer grappige acteur ging in 2011 geheel de foute kant uit, toen hij zich naar sociale media keerde met wartaal en vreemde ideologieën over de helende werking van tijgerbloed en gebraden kip. Hij sprak ook openlijk over zijn druggebruik met statements al: “Ik heb zonet waarschijnlijk meer drugs genomen in één keer dan iemand ooit heeft gedaan.”
 
Zowel zijn fans als zijn werkgevers waren in shock over de toestand van de acteur. Hij werd onder dwang in een afkickkliniek geplaatst, maar ook dat lostte niks op. Na zijn vrijlating richtte hij zich tot zijn baas en eiste 50% opslag. Dat risico resulteerde uiteindelijk in zijn ontslag en een doorstart van ‘Two And A Half Men’ met Ashton Kutcher. Volgens Sheen zou dat nooit werken, maar hij had ongelijk: de serie verbrak alle voormalige kijkcijferrecords.

Diagnose HIV
 
Pas jaren later bekende Sheen wat de echte reden was van zijn buitensporigheden. De acteur had namelijk de diagnose hiv-positief gekregen en probeerde zijn angst te verdoven door middel van drank en drugs. Toen hij in 2015 met het verhaal naar buiten kwam gaf Sheen dan ook toe dat alles anders had kunnen lopen als hij eerder eerlijk was, want dat had zijn carrière kunnen redden die ondertussen volledig ontspoord was. Hij kwam op de ‘zwarte lijst’ van Hollywood terecht wegens onbetrouwbaar, te duur en te arrogant.
 
Ook privé ging het hem niet voor de wind, want geen enkele van zijn ex-vriendinnen was op de hoogte van zijn besmetting. De ene na de andere klacht kwam binnen en een scala aan rechtszaken vielen over de acteur.
 
Bergen schulden
 
Door de opeenstapeling van zwijggeld dat hij betaalde aan mensen die het al wisten, schadevergoedingen door rechtszaken en alimentatie voor zijn kinderen, kwam de acteur terecht in een berg schulden. Hij verkocht zijn riante villa, maar zelfs in een kleinere woning kwam Sheen niet rond. Gebrek aan werk deden hem de nek om.
 
Ondertussen verklaart de acteur wel dat het goed gaat met hem en dat hij de liefde heeft gevonden bij de 28-jarige Julia. Om zijn brood te verdienen verkoopt hij videoboodschappen van zichzelf. “Ik neem een video voor je op voor de prijs van 330 euro”, klinkt het op zijn sociale media. Met tientallen filmpjes per week kan hij zich toch weer het één en anders permitteren. Maar het succes van weleer, dat zal er jammer genoeg niet meer inzitten.
 
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top