Acteur en restauranthouder? Deze BV’s jagen hun dromen na in de horeca

Heel wat bekende Vlamingen jagen na hun carrière op de planken nog een andere droom na: eigenaar worden van hun eigen (koffie)bar, hotel of restaurant. Omdat dit een unieke prestatie is, ging Proximus Pickx op zoek naar enkele van deze bekende en stichtende voorbeelden.

Jeroen Van Dyck

Momenteel levert Jeroen Van Dyck een knalprestatie af als ‘Tony’ in Familie. Wat de fans van de serie wellicht ontgaat is dat Van Dyck na zijn werkdag nog druk in de weer blijft met zijn Thaise restaurant in Antwerpen ‘Yam Thai’. Dat restaurant stampte hij enkele jaren geleden uit de grond met zijn toenmalige vrouw Nathalie Meskens. De wegen van Meskens en Van Dyck scheidden helaas in 2016 en sindsdien neemt Van Dyck de honneurs van het restaurant zelf waar.

 

Véronique Leysen

Actrice, presentatrice of zaakvoerster? Dit manusje-van-alles kan het allemaal. De 34-jarige Véronique Leysen runde tot voor kort de Antwerpse koffiebar ‘Maurice’, maar verkocht haar zaak in 2019 om meer tijd bij haar gezin te kunnen spenderen. Nadat ze dit jaar haar tweede kindje met Één-presentator Thomas Vanderveken kreeg, heeft ze nu ook dat langverwachte familiegeluk te pakken. Desondanks is en blijft Leysen een bezige bij: ze richtte het bedrijf ‘Studio Véro’ op waarmee ze de branding van jonge merken op zich neemt en verleent de naam ‘Maurice’ aan een Antwerpse koffiebar als franchise.

Sally-Jane Van Horenbeeck en Robert De La haye

U kent beide acteurs wellicht van ‘Thuis’. Actrice Sally-Jane speelde meer dan tien seizoenenPeggy’ en manlief Robert speelde enkele afleveringen de rol van gladde zakenmanAxel’. Wat u misschien niet weet, is dat beide acteurs als man en vrouw door het leven gaan én dat ze zaakvoerders zijn van het Antwerpse restaurant ‘SiamSally’ sinds 2018. Net zoals collega Jeroen Van Dyck moest ook hun restaurant in 2020 een tijdje dicht, maar gelukkig klinkt het strijdvaardig bij Van Horenbeeck en De La Haye: “Ook deze tegenslag zullen we weer overwinnen.”

Hans Otten

Voormalig televisiepresentator Hans Otten stampte in 2017 samen met zijn goede vriend en sterrenchef Viki Geunes het restaurant, hotel en foodbar ‘U Antwerp’ uit de grond. Otten houdt zich bezig achter de schermen van het bedrijf terwijl zijn vrouw Colette de dagelijkse leiding op zich neemt. Vrouwlief Colette was jarenlang vliegtuigpilote maar bewaakt nu het concept van het bedrijf en verzorgt de marketing van ‘U Antwerp’. Goede vriend en chef Geunes doet ondertussen de keuken op volle toeren draaien.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top