Het Molenbeeks kwartiertje: RWDM scoort meer dan 40% van haar goals in dezelfde vijftien minuten

Sport | RWDM pakte tegen Lierse Kempenzonen een derde opeenvolgende overwinning en klimt zo naar een knappe derde plek in de algemene ranking. Nochtans zag het er op een bepaald moment niet al te best uit voor de Brusselaars nadat Nicolas Rommens eerst een penalty miste en nadien ook nog eens rood pakte.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rommens miste in minuut 34 een strafschop en mocht in minuut 44 vervroegd gaan rusten na een stevige overtreding op de enkel van Allach. De tien andere Molenbeekse spelers mochten een minuutje later de kleedkamer gaan opzoeken met in het achterhoofd het gegeven dat ze de hele tweede helft met een man minder zouden moeten spelen.

Geif mor bezze...

Geen sinecure dus voor coach Laurent Demol om zijn manschappen weer op te peppen voor wat zich aankondigde als een moeilijke tweede periode. Maar toch slaagde hij er weer in om zijn troepen scherp de kleedkamer uit te sturen. Weer... want het kan bezwaarlijk nog toeval genoemd worden dat RWDM ook nu weer belangrijke doelpunten scoorde tussen minuut 46 en minuut 60.

Rocha (minuut 50) en Dante (minuut 52) ontnamen de bezoekers van Lier de illusie dat ze in de tweede helft wel eens over de gedecimeerde thuisploeg zouden denderen en stuwden RWDM zo naar een belangrijke zege.

Opvallend

Met die twee goals scoorde RWDM nu al zeven van haar zeventien goals in het eerste kwartier na de rust; meer dan 40% dus! Enkel Seraing scoorde meer goals in het vierde kwartier (8), maar de Luikenaar scoren gewoon in elke fase van de match veel. Bij hen valt 29% van de goals in het vierde kwartier. Alle andere teams zijn minder wakker vlak na de rust. Zo scoorde RWDM meer goals tussen minuut 46 en minuut 60 dan Club NXT (0), SK Deinze (1), KVC Westerlo (1), Lierse Kempenzonen (1) en SK Lommel (3) tezamen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top