Opvallend: compleet misverstand helpt 'rode' Biset aan (eerste van) twee gele kaarten

Sport | KVC Westerlo is er zaterdag niet in geslaagd om de drie punten mee te pakken bij Club NXT. De Kempenaars konden een 1-0 achterstand nog wel ophalen, maar misten nadien onder meer nog een strafschop waardoor de 1-1 op het bord bleef. In het slotkwartier moesten de bezoekers wel met z'n tienen verder na een ietwat bizarre rode kaart voor Maxime Biset.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Over de tweede gele kaart van Biset was er weinig discussie, maar bij de eerste gele kaart ging er een toch ietwat vreemde scène vooraf.

In minuut 61 legde ref Brent Staessens even de match stil omdat er een Brugse speler geveld lag en verzorging nodig had. Op dat moment had KVC Westerlo evenwel de bal. Nadat de speler opgelapt was gaf de ref prompt de bal aan Clubdoelman Shinton. Die werd daarop geïnstrueerd om het leer weer aan Westerlo te geven, maar aanvaller Badji had andere plannen. Hij probeerde de Westelse defensie te verschalken met een snelle aanval en werd daarbij door Westelaanvoerder Biset nogal fors van de bal gezet. Biset kreeg geel voor die fase en mocht dus een kwartiertje later met een tweede, terechte gele kaart vervroegd de kleedkamers gaan opzoeken.

Door deze dubbele gele (en dus rode) kaart is Biset geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd van de Kemphanen. De centrumverdediger zal er dus niet bij zijn in de inhaalwedstrijd van komende woensdag tegen SK Deinze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top