Laat de kerststemming maar komen met deze hartverwarmende films

Halloween is achter de rug en dat betekent dat we in een rechte lijn afstevenen op de kerstperiode. Ben je nog helemaal niet in de stemming voor de winterse feestdag? Dan kunnen deze familiefilms op Netflix je zeker helemaal warm maken.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

De legendarische speelgoedmaker Jeronicus Jangle wordt verraden wanneer zijn vertrouwde leerjongen Gustafson ervandoor gaat met zijn meest waardevolle uitvinding. Het is aan de al even briljante kleindochter van de speelgoedmaker om een oude creatie van onder het stof te halen en de speelgoedmakers van het stadje Cobbleton weer met elkaar te verzoenen.
 
Deze hartverwarmende kerstfilm zit boordevol magie en muziek. Co-producer is dan ook de muzikant John Legend, die de zang- en dansmomenten in de film onvergetelijk helpt maken. De rol van Jeronicus is voor Forest Whitaker (‘The Butler’), komiek Keegan-Michael Key vertolkt Gustafson en opkomend talent Madelen Mills speelt de kleindochter Journey. Daarnaast vinden we onder andere zanger Ricky Martin terug in de cast.
 
De muzikale kerstfilm van Netflix ‘Jingle Jangle: A Christmas Journey’ is sinds 13 november beschikbaar op het streamingplatform.The Christmas Chronicles: Part Two

In de familiefilm ‘The Christmas Chronicles’ worden Kate en haar oudere broer Teddy per ongeluk op sleeptouw genomen door de kerstman. In een poging om te bewijzen dat hij echt bestaat, zetten ze een val op en klimmen ze in zijn slee, maar wanneer de kerstman ontdekt dat hij verstekelingen aan boord heeft, stort de slee met de rendieren neer. Om de kerstsfeer te redden, beleven de kinderen de nacht van hun leven. In het vervolg doet de kerstman opnieuw beroep op Kate, die intussen een cynische tiener geworden is, omdat iemand het kerstfeest voor eeuwig dreigt te verpesten.
 
Kerstman van dienst is niemand minder dan Kurt Russell (‘Guardians of the Galaxy, vol. 2’). Mrs Claus wordt dan weer vertolkt door de echte partner van Russell, Oscarwinnares Goldie Hawn. In de rol van Kate vinden we Darby Camp, die ook al schitterde als Chloe, de mondige dochter van Madeleine in ‘Big Little Lies’.
 
‘The Christmas Chronicles’ is beschikbaar op Netflix. Het vervolg, ‘The Christmas Chronicles: Part Two’, verschijnt op 25 november op het streamingplatform.How the Grinch Stole Christmas

Deze tijdloze klassieker met steracteur Jim Carrey in de rol van de groene pretbederver is intussen een vaste waarde in de kerstperiode. ‘How the Grinch Stole Christmas’ vertelt het verhaal van Dr. Suess over de harige Grinch die niet om kan met het kerstfeest dat de bewoners van Whoville elk jaar grootschalig vieren. Daarom besluit hij, verkleed als de kerstman, het hele feest te saboteren. Maar de kerstige stemming van de Who’s kan hij nooit breken.
 
Regisseur Ron Howard haalde alles uit de kast om het verhaal, dat al in een legendarische animatiefilm was gegoten, in live action naar het grote scherm te brengen. Sterren Jim Carrey en Jeffrey Tambor geven het beste van zichzelf, onder het wakend oog van verteller Anthony Hopkins. Carrey won onder andere Kid’s Choice Award en de MTV Movie Award voor beste acteur en beste slechterik. Het make-upteam nam een Oscar in ontvangst.
 
Geniet van ‘How the Grinch Stole Christmas’ op Netflix.Films

Bekijk alles
Top