Clip van de week: Angèle danst met Dua Lipa door Londen

De wereldwijde popkoningin van het moment die een plaatje opneemt met onze Belgische popqueen, natuurlijk gaat dat niet onopgemerkt voorbij. ‘Fever’ van Dua Lipa en Angèle schoot afgelopen weekend naar de nummer één in de Ultratop 50 en intussen is ook de videoclip gelanceerd.

De twee zangeressen dartelen door een nachtelijk Londen alsof ze al jaren beste vriendinnen zijn. Ze dansen op hun eigen beats, zingen mee met hun teksten, en krijgen toegeroepen dat ze maar beter stil kunnen zijn. Tussendoor wachten ze ook even op een trein, terwijl ze keuvelen over de dingen des levens. Angèle leert Dua Lipa zelfs wat Frans.
 
Het plezier spat van de clip af, en daarmee geven ze een betekenis aan het woord ‘Fever’ die we al enkele maanden niet meer gehoord hebben. Beide zangeressen gaven aan dat ze zich dan ook vooral enorm goed geamuseerd hebben. “Jullie moeten weten dat Dua de vriendelijkste en coolste persoon is die ik in een lange tijd ontmoet heb”, schreef Angèle. “Ik hoop dat jullie het even leuk vinden als wij het vonden om dit te maken.” “Ik heb er zo van genoten dat ik het nog eens wil doen”, schreef Dua Lipa op Instagram, waar ze Angèle haar “petit filou” noemt.
 
En dat het publiek het kan smaken, dat is eraan te zien. De videoclip kreeg al meer dan 11 miljoen views op Youtube en het nummer steeg dit weekend in sneltempo naar de hoogste plaats in de Ultratop 50, een primeur voor Angèle. Het lied toont dan ook aan dat de stijlen van Dua Lipa en Angèle goed bij elkaar passen. Melodische baslijnen, dansbare ritmiek, zwoele zangstemmen, waarmee vooral Dua ook flink kan uithalen – het plaatje klopt nu eenmaal helemaal.


Muziek

Bekijk alles
Top