Competitiehervorming 1B opnieuw bespreekbaar: format met acht teams op de schopstoel

Sport | De komende weken staan er gesprekken op tafel om de competitieformule van 1B opnieuw te veranderen. Een werkgroep van de Pro League, de KBVB en het amateurvoetbal schuift vanaf volgende week de benen onder de virtuele tafel om een nieuwe, meer aantrekkelijke 1B-competitieformule te bespreken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elke groep komt aan de tafel met eigen wensen en verlangens. Zo zouden de grotere teams graag nog extra beloftenteams in circulatie willen brengen in het profvoetbal en/of het hoogste amateurvoetbal terwijl de 1B-teams graag een aantrekkelijkere en meer leefbare competitieformule (met meer teams) willen en de amateurploegen graag een vlottere doorstroming (lees: minder strenge licentievoorwaarden) willen richting 1B.

Alle partijen hebben er dus belang bij om de huidige formule van acht 1B-teams te veranderen. Er zal nog wel stevig gediscussieerd worden over het hoe, wat en wanneer van de hervormingen. Zo weet Het Laatste Nieuws ook nog dat velen niet willen raken aan de financiële voorwaarden om toe te treden tot het profvoetbal.

Soepelere licentievoorwaarden

Wat dan wel? Het licentiesysteem ligt wel mee op de tafel. Zo wordt er gepraat om de proflicentie op te delen in 1A en 1B.  De eisen rond de stadions zouden (voor 1B) dan ook minder streng gemaakt worden wat het voor amateurteams makkelijker moet maken om financieel en structureel de stap te zetten richting het profvoetbal.

Afwachten wat het exact zal worden, maar het lijkt wel duidelijk dat alle partijen bij de start van de gesprekken al één gemeenschappelijk doel voor ogen hebben: meer teams in 1B!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top