Op zaterdag 21 november trekt de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League zich op gang. Het is vooral uitkijken naar zondagnamiddag wanneer Beerschot en Anderlecht onder elkaar mogen uitmaken welke ploeg zich de ploeg in paars-wit mag noemen.
De 13de speeldag vangt uitzonderlijk pas op zaterdag aan. De Waalse derby tussen Standard en AS Eupen brengt om 16u15 de bal aan het rollen. Voor de Luikenaars de uitgelezen kans om de donderwolken uit het Stade Maurice Dufrasne te verjagen. Na de goede competitiestart sputtert de motor van de troepen van Philippe Montanier enigszins, maar het is vooral het afhaken van investeerder François Fornieri dat tot nadenken stemt. Het water staat de club aan de boorden van de Maas stilaan tot aan de lippen. Enkel een forse financiële injectie lijkt soelaas te kunnen brengen, maar een overwinning tegen Eupen zou misschien ook al een doekje voor het bloeden kunnen zijn.

Daarna is het de beurt aan Antwerp dat om 18u30 de wei in trekt tegen KV Oostende. Na de overwinning tegen Beerschot op speeldag 10 pronkte The Great Old heel even met de leidersplaats, maar een nederlaag tegen Anderlecht en gelijkspel tegen Standard zetten de troepen van Ivan Leko al snel weer met de voetjes op de grond. Een verplaatsing naar Oostende is dit seizoen allerminst een pretje met de troepen van Alexander Blessin die graag met een verstikkende druk uitpakken, ook al resulteerde het goede spel van de kustboys voorlopig slechts in een elfde plaats in de rangschikking.

Op hetzelfde uur ontvangt het geplaagde Waasland-Beveren nog Cercle Brugge, terwijl de avond wordt afgesloten met de West-Vlaamse derby tussen landskampioen Club Brugge en KV Kortrijk. Mits een driepunter zijn de troepen van Philippe Clement zeker van nog een week langer bovenaan de rangschikking, terwijl de Kerels koste wat het kost de aansluiting met de top 8 niet willen verliezen.

Uitkijken naar Beerschot - Anderlecht

Zondagmiddag om 13u30 staat met Beerschot - Anderlecht de echte topper van de speeldag op het programma. Als er een iets is wat de troepen van Hernan Losada al hebben bewezen, dan is het dat er bij elke wedstrijd van de Kielse ratten spektakel gegarandeerd is. Getuige daarvan de knotsgekke 5-5 op het veld van KV Kortrijk op de vorige speeldag. Anderlecht op zijn beurt lijkt er een gewoonte van te hebben gemaakt om in het slot punten te grabbel te gooien, maar kan mits een goed resultaat wel een mooie zaak doen in de strijd voor de felbegeerde play-offtickets.

Om 16u ontvangt Zulte Waregem KV Mechelen voor een wedstrijd in de bodem van het klassement, terwijl om 18u15 Charleroi gastheer speelt voor AA Gent. Na een fabuleuze 18 op 18 sputterde de motor van de Carolo's wat, al lijken de Zebra's de laatste weken opnieuw naar een beter niveau toe te groeien. AA Gent op zijn beurt is dan weer nog steeds zoekende naar de vorm van vorig seizoen. Na de nieuwe blunder van Sinan Bolat is het vooral de vraag wie er van coach Wim De Decker plaats zal mogen nemen tussen de palen.

Om 20u45 staat de ontmoeting tussen KRC Genk en Excel Moeskroen op het menu. Voor John Van den Brom wordt het zijn eerste match vanuit de Genkse dug-out. Voor de Henegouwers wordt het dan weer de eerste wedstrijd in meer dan een maand, nadat liefst 21 spelers het coronavirus opliepen. Benieuwd of de hekkensluiter erin slaagt uit een ander vaatje te tappen en wie weet, misschien wel een eerste overwinning te boeken. Een dag later sluit OH Leuven - STVV (20u45) de speeldag af. Voor OHL-coach Marc Brys de kans op revanche tegen de Kanaries die hem vorig seizoen nogal ongelukkig bij het huisvuil zetten. Hij zal Xavier Mercier en Thomas Henry wel weten te motiveren om zijn ex-ploeg alle hoeken van Den Dreef te laten zien.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de voet via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!