In een persbericht heeft Riot Games de start bevestigd van zijn All-Star-evenement, waarin de beste spelers van de wereld samenkomen om het tussenseizoen wat te animeren. De versie is aangepast aan de huidige situatie, maar zal de community ongetwijfeld tevreden stemmen.

Het werd tijd! Na in de zomer twijfel te hebben gezaaid over de organisatie van de Worlds 2020 en specifieke gezondheidsprotocollen voor dat WK te hebben opgesteld, moest Riot nog een andere belangrijke gebeurtenis van het laagseizoen bevestigen: de All-Star 2020. Het toernooi zal dus plaatsvinden, maar in een format dat natuurlijk is aangepast aan de gezondheidsomstandigheden. De All-Star 2020 zal je favoriete influencers en streamers samenbrengen, net als profspelers die door de community werden gekozen en veteranen die hun stempel hebben gedrukt op de scene.

Zoals elk jaar staan er voor elke gespeelde wedstrijd geldprijzen op het spel. Alle inkomsten die door een team of regio worden gegenereerd, worden gedoneerd aan een goed doel naar keuze. Daar wordt ook de opbrengst aan toegevoegd van de verkoop van een speciaal voor de gelegenheid vrijgekomen skin, Elderwood Ornn. De skin zal beschikbaar zijn vanaf 16 december, een paar dagen voor aanvang van het toernooi.

Een nieuw format voor 2020

Gezien de uitzonderlijke protocollen die voor de Worlds werden opgesteld, leek het ingewikkeld, zo niet ondenkbaar, om dat opnieuw te bewerkstelligen voor de All-Star. Daarom besloot Riot om het evenement online door te laten gaan, waardoor eventuele gezondheidsrisico’s voor de deelnemers worden weggenomen. In dit nieuwe format wordt de competitie onderverdeeld in twee categorieën: de Underdog Uprising en de Superstar Showdown.

Underdog Rising

Dit jaar besloot Riot de kleinere internationale competities in de schijnwerpers te zetten. Op 18 december zullen kleine competities zoals CBLOL, TCL, VCS en OCE hun krachten bundelen om te proberen hun tegenstanders uit de grote competities te doen beven. Het is een mooie manier voor Riot om regio’s die over het algemeen minder prominent aanwezig zijn op de voorgrond te plaatsen. Deze All-Star zal trouwens de laatste keer zijn dat de Oceanic League in de verf wordt gezet, enkele maanden na de omstreden aankondiging van de ontmanteling.

© Riot Games

Superstar Showdown

Op 19 en 20 december vinden de langverwachte confrontaties plaats tussen de grote competities. De LCK, LPL, LCS en het LEC zullen de wapens opnemen om de dominante regio van het Westen en het Oosten te bepalen. Een populaire 1v1-competitie, gesponsord door Red Bull, zal ook doorgaan in elk van deze vier regio’s.

LCK vs LPL – zaterdag 19 december / LEC vs LCS – zondag 20 december

Zoals elk jaar zullen we dus worden getrakteerd op een confrontatie tussen de vier grote regio’s.

Queue Kings & Legends

De door Riot geselecteerde influencers, vergezeld door veteranen van de League of Legends-scene, zullen strijden in een BO1 op de Summoner’s Rift

All-Star

De spelers uit elke regio met het meeste aantal stemmen van de community vormen dan het dreamteam van hun regio. Natuurlijk zou de All-Star de All-Star niet zijn zonder wat extra pigment… Elke kapitein zal minstens twee spelers moeten selecteren uit elke regio die aan de wedstrijd deelneemt. Deze wedstrijden worden gespeeld in een BO3, waardoor de spelers de kans krijgen om de situatie om te draaien naarmate de ontmoeting vordert. Meer speciale formats zullen ook op het programma staan voor de profspelers.

© Riot Games

Waar kan je stemmen?

De stembussen zijn reeds enkele dagen open. Stemmen kan tot 16 november via deze link.

Natuurlijk volgen we de competitie voor jou op de voet op Pickx.be.

Copyright afbeelding: Riot Games