Gilles De Coster wordt 40: 'Ik weet dat ik me aanstel maar 40 worden vind ik verschrikkelijk'

Zoals uit bovenstaand citaat uit Het Laatste Nieuws blijkt, kijkt Gilles De Coster helemaal niet uit naar zijn 40ste verjaardag. En toch wil Proximus Pickx dat speciale moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Helaas niet met een entreeticket voor de volgende wedstrijd van Beerschot of een sollicitatie voor een nieuw seizoen van 'De Mol', maar wel met een carrièreoverzicht.

Gilles De Coster treedt voor het eerst echt op het voorplan, wanneer hij in 2007 samen met onder meer Lisbeth Imbo en Annelies Beck het gloednieuwe ochtendprogramma 'De ochtend' op Radio 1 mag presenteren. Later zou hij vaak vermelden hoe hij er in zijn beginjaren diende af te rekenen met forse commentaren zowel van binnen de openbare omroep zelf als van gefrustreerde luisteraars van 'Voor de dag', dat plaats moest ruimen voor het gloednieuwe ochtendprogramma.

In 2012 trekt de Wilrijkenaar de deur bij de VRT achter zich dicht en zet hij koers naar Woestijnvis, dat op zoek is naar nieuwe schermgezichten om haar nieuwe zender VIER op de rails te krijgen. 'De Kruitfabriek', het actualiteits- en duidingsprogramma waarmee de zender wil concurreren met de VRT en VTM, flopt echter grandioos, waarna De Coster eventjes van het voorplan verdwijnt. Al pikt hij in 2013 toch maar mooi de titel van De Slimste Mens ter Wereld mee.

Het gezicht van de revival van De Mol

Gelukkig voor de fervente Beerschot-supporter landt er in 2016 een nieuw aantrekkelijk format in zijn bakje. Hij mag de presentatie van 'De Mol' voor zijn rekening nemen. In de loop van vijf seizoenen groeit het programma uit tot zowat het favoriete tijdsverdrijf van tv-kijkend Vlaanderen. Met kijkcijfers die telkens meer dan 1 miljoen bedragen, torent de zoektocht steevast mijlenver boven de concurrentie uit.

Zijn stoïcijnse kalmte, gekruiste armen en zuinige glimlach verlenen hem de status van ideale presentator voor de mollenjacht. Sinds 2017 mag hij bovendien ook zijn voorliefde voor het voetbal botvieren als vaste presentator van 'Sports Late Night' waar elke speeldag van de Jupiler Pro League deskundig gefileerd wordt door een horde analisten.

Back to the roots met 'Strafpleiters' en 'Procureurs'

De afgelopen jaren keert de voormalige vriend van Linde Merckpoel terug naar zijn roots door met programma's als 'Strafpleiters', 'Misdaaddokters' en 'Procureurs' een blik achter de traditioneel gesloten wereld van justitie te werpen.

De Coster wordt alom geprezen voor zijn vermogen om zijn kandidaten en interviewees op het voorplan te laten treden, maar mag nu toch voor zijn 40ste verjaardag zelf even de schijnwerpers opeisen. Ook al kijkt hij helemaal niet uit naar die nieuwe voordeur. "Ik vind het niet tof om 40 te worden. Eigenlijk vind ik het zelfs verschrikkelijk. Ik ben nooit van mijn leven bezig geweest met mijn leeftijd, maar nu heb ik het er lastig mee. Ik weet dat het pure aanstellerij is, dat het maar een cijfer is, die 4, maar toch. In mijn hoofd ben ik nog een puber, terwijl de maatschappij me niet meer als jong gaat beschouwen", liet hij in maart nog optekenen in Het Laatste Nieuws.

We nemen aan dat hij er dus niet rouwig om is dat zijn verjaardag in lockdownmodus gevierd zal moeten worden. Toch staan we erop hem een gelukkige verjaardag te wensen, en dat er nog vele mollenjaren mogen volgen!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top