Seahawks - Rams, de strijd gaat verder in de NFC West

Het duel tussen de Seattle Seahawks en de Los Angeles Rams in de hoog genoteerde NFC West is echt de moeite waard om te bekijken, net als het treffen in de AFC South tussen de Titans en de Colts. De Ravens van Lamar Jackson, titelhouders van de MVP, nemen het op tegen de Patriots. Ook deze week speelt het gevecht om de NFL play-offs zich voor je ogen af op Proximus Pickx, via Eleven Sports.

Tennessee Titans – Indianapolis Colts

De openingswedstrijd van deze week 10 in de NFL tussen de Titans en de Colts belooft erg spannend te worden. Het is in de eerste plaats een belangrijke match in de race naar de titel in de AFC South divisie. Vorig seizoen verrasten de Titans iedereen in de Conference Final, waar ze door de Chiefs werden verslagen. Onder leiding van de onstopbare loper Derrick Henry (foto) en de voormalige quarterback van de Dolphins Ryan Tannehill onderging de ploeg uit Nashville de vernedering door Tom Brady's Patriots en de Ravens van MVP Lamar Jackson.

Titans bevestigen hun sterkte

Aan het begin van dit seizoen waren de Titans een van de teams die moeilijk te beoordelen waren. Zou Derrick Henry het niveau van vorig jaar kunnen handhaven? Zou Ryan Tannehill (foto) zijn spelniveau bestendigen nadat hij een verlenging voor 4 jaar van zijn contract ondertekende voor 118 miljoen dollar? Met een score van 6-2 staat Tennessee aan het hoofd van de divisie en is het een van de outsiders in een AFC op topniveau. De Titans zijn echter geen pletwals die alles op hun pad verpletteren. Ze behaalden hun zes overwinningen met een maximale voorsprong van 7 punten. Als je het positief wil zien, bewijst deze statistiek dat dit team een confrontatie aankan.

Kan Philip Rivers voldoende zijn voor de Colts?

De verrassende aankondiging van Andrew Luck aan het begin van het seizoen 2019 dat hij met pensioen ging, gooide roet in het plan van de Colts om te wedijveren in de strijd om de AFC-titel. Jacoby Brissett overtuigde vorig jaar niet en Indianapolis besloot om in te zetten op Philip Rivers (foto). Met zijn 38 jaar heeft de historische quarterback van de Chargers geen toekomstsperspectief meer, maar kan hij bogen op zijn ervaring. Helaas komen zijn soms risicovolle beslissingen het team soms duur te staan.

Terugwedstrijd gepland over 2 weken

De Colts en de Titans zullen de komende drie weken twee keer met elkaar in de clinch gaan, en dat is erg bijzonder. De terugwedstrijd staat gepland voor 29 november in Indianapolis. Ongetwijfeld zal dit duidelijkheid scheppen in de strijd om de titel in deze AFC South divisie, waar de Texans (2-6) en Jaguars (1-7) nog weinig hebben om op te hopen. (Foto: Mike Vrabel, coach van de Titans)

Seattle Seahawks – Los Angeles Rams

De divisie NFC West is een van spannendste dit seizoen. Als ze het halen tegen de Seahawks, klokken de Rams af op een gelijke score tegenover hun tegenstanders van de avond aan de top van de divisie. Tot nu toe lijken de Seahawks sinds het begin van het seizoen het sterkste team te zijn ... behalve dan dat ze het enkel van hun aanval moeten hebben. De defense van Seattle heeft sinds het begin van het seizoen de meeste yards geïncasseerd, voornamelijk in de lucht. Maar in de aanval heeft dit team tal van sterktes in petto, te beginnen met zijn quarterback. De bijna 32-jarige Russell Wilson is momenteel een van de topspelers in zijn positie; hij laat zijn receivers schitteren. DK Metcalf en Tyler Lockett pikken hun graantje mee. Maar veel punten scoren is niet altijd genoeg en tegen een goed team krijgt de verdediging het benauwd. De laatste wedstrijd van de Seahawks tegen de Buffalo Bills is daar het perfecte voorbeeld van, met een 44-34 nederlaag.

De Rams zijn beter dan verwacht

De Rams waren de ongelukkige finalisten van de Super Bowl 2018 en plaatsten zich vorig seizoen niet voor de play-offs. We konden dan ook het ergste vrezen voor het team van Sean McVay (foto) in deze spraakmakende NFC West divisie. Met een 5-3 scorebord houden ze hun tegenstanders voor de gek. De volgende vier wedstrijden zullen beslissend zijn voor de rest van het seizoen in Los Angeles, met drie duels in de divisie en een duel tegen een rivaal voor de play-offs van de NFC. Na deze match tegen de Seahawks zullen de Rams het opnemen tegen de Buccaneers van Tom Brady, de 49ers en de Cardinals.

New England Patriots – Baltimore Ravens

De East Patriots haalden in november een derde plaats in de AFC East, ongezien voor jongeren onder de 20. Toch is dit de realiteit en de kwalificatie voor de play-offs kwam al ernstig in het gedrang. In de wedstrijd van zondag nemen ze het op tegen de Ravens die, ondanks een 6-2 uitslag, zijn ingehaald door de Steelers (8-0) die aan de kop van hun divisie staan. Er is dus geen ruimte voor fouten als ze de druk op hun rivalen in Pittsburgh hoog willen houden. Als MVP van dienst is Lamar Jackson een bedreiging, zowel in de lucht als op de grond, wat het de verdediging moeilijk maakt. Vorig jaar won Baltimore thuis met 37-20.

Verklaart alleen de afwezigheid van Tom Brady de neergang van de Patriots?

Ongetwijfeld niet. Na bijna twee decennia verpletterende overheersing voelden we al een tijdje dat de Patriot-machine sputterde. De verdediging (de specialiteit van Bill Belichick) droeg het team meer dan ooit, maar de aanval liet te wensen over. Uitgezonderd Julian Edelman kunnen de Pats niet rekenen op een eersteklas receiver. En vorig jaar, zonder Rob Gronkowski die met pensioen ging en een doeltreffend spel op de grond, had Tom Brady de grootste moeite om de aanval van New England vooruit te helpen. Het is dus ongetwijfeld een fase van wederopbouw die in Foxboro is begonnen.Het programma van de week in NFL op Proximus Pickx via Eleven Sports: Tennessee Titans - Indianapolis Colts (vrijdag 13/11 om 2.20 uur)Seattle Seahawks - Los Angeles Rams (zondag 15/11 om 22.25 uur)New England Patriots - Baltimore Ravens (maandag 16/11 om 2.20 uur)Volg de NFL op Proximus Pickx via Eleven Sports

Nieuws

Bekijk alles
Top