'De Playlist' van Vlaamse artiesten nu ook te beluisteren als podcast

Afgelopen zomer liet de VRT 40 artiesten van eigen bodem aan het woord om te praten over hun favoriete muziek. Zij mochten hun eigen playlist samenstellen en vertelden daarbij hun anekdotes en diepten herinneringen op. De afleveringen van ‘De Playlist’ zijn vanaf nu ook beschikbaar als podcast.

Artiesten van zowat elk genre en elke muzikale strekking kregen deze zomer een aflevering van ‘De Playlist’, dat nog steeds te zien is op VRT NU. Het was een ongezien moeilijke zomer voor het muzieklandschap, dus wilde de VRT onze lokale muzikanten een hart onder de riem steken. Ze vertellen honderduit over hun favoriete muziek, zowel van eigen bodem als internationaal, over hun jeugdherinneringen, anekdotes van in de coulissen en geven prijs wie volgens hen de beste artiest van bij ons is.
 
De Vlaams-populaire artiesten De Romeo’s, Bart Kaëll, Dana Winner en Christoff, maar ook danceklappers als Regi en Compact Disk Dummies, of net de zachtere Portland, Milow en The Starlings… de verzameling artiesten is op z’n minst bont te noemen. Voor de jongere luisteraars zijn er Camille Dhont en Pommelien Thijs van ‘#LikeMe’, voor de iets ouderen Jef Neve, Bart Peeters of Walter Grootaers, en iedereen tussenin is net zo goed vertegenwoordigd. Voor elk wat wils, dus.
 
De afleveringen, in de sobere coronaproofe set, zijn sinds deze zomer online te bekijken, maar nu is er ook de podcastversie, inclusief alle muziek. Die is momenteel beschikbaar op Google Podcasts en Apple Podcasts en komt ook naar streamingdiensten als Spotify.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top