Trainersstabiliteit in 1B: half november en nog steeds geen enkele T1 ontslagen!

Challenger Pro League | Terwijl er in de JPL al wel wat trainerswissels genoteerd konden worden, blijft het in 1B bijzonder rustig in de bestuurskamers. In tegenstelling tot de voorbije jaren werd er half november nog steeds geen enkele trainer aan de deur gezet. Is er een kentering gekomen binnen de visies van clubs uit 1B; dé reeks waarin de competitieformule ervoor zorgt dat de druk voor zowat elk team steevast hoog blijft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voorbije vier seizoenen (sinds de hervormingen in het profvoetbal) waren er op 13 november al 13 coaches aan de deur gezet in 1B. Vorig seizoen mochten Vreven (Beerschot) en Gislason (Lommel) in oktober al hun boeltje pakken terwijl Van Wijk (KV Mechelen - augustus 2018) en Condom (KSV Roeselare - 10 november 2018) in het seizoen 2018 - 2019 al snel de ambities mochten opbergen.

In de eerste twee seizoenen van 1B was er nog een groter verloop. In 2016 verlieten Goudet (Tubize), Fraeye (Lommel), Vanderbiest (Antwerp) en Euvrard (Cercle) al voor half november hun club. Een jaartje later (2017-2018) waren er op 13/11 zelfs al vijf trainers aan de kant geschoven of zelf vertrokken: Mercier (Roeselare), Van Wijk (OHL), Vanderbiest (Lierse), Riga (Cercle) en Demba (Tubize).

Scherp record

Het 'record' staat nog altijd op naam van Thierry Goudet. De Fransman werd in 2016 - 2017 al op 17 augustus (na twee wedstrijden) aan de kant geschoven. Goudet was daarmee iets sneller dan Dennis van Wijk. Ook hij hield het in 2018-2019 twee matchen vol bij KV Mechelen, maar de Nederlander werd 'pas' op 20/8 ontslagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top