Wie schopt het tot number 1 pick bij de NBA Draft?

Sport | Een maand na het einde van het NBA-seizoen dat zijn beslag kende in de fameuze Disneyland-bubbel in Orlando maken de 30 teams zich op voor de start van het nieuwe seizoen. De voorbereiding wordt traditioneel op gang geschoten met de jaarlijkse NBA Draft, waarbij de franchises jonge talenten op de kop kunnen tikken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De NBA Draft vormt traditioneel het startschot van het nieuwe NBA-seizoen en ook dit jaar is dat niet anders. Al ontsnapt ook de draft niet aan het coronavirus, waardoor die uitzonderlijk via videoconferentie plaats zal vinden. In de nacht van 18 op 19 november is het zover, dan komen we te weten wie de prestigieuze number one pick wordt en met welke spelers alle teams zich versterken. Op 22 december trekt de nieuwe jaargang van de competitie zich dan op gang.

Wat is de NBA Draft?

De NBA Draft is de uitgelezen kans voor jonge collegebasketters en internationale talenten om een plaatsje in de NBA te bemachtigen. De draft vindt plaats in twee rondes, waarbij alle 30 teams telkens om beurt een speler mogen kiezen.

Om de slechtst presterende teams een duwtje in de rug te geven, worden de eerste 14 plaatsen verdeeld via een zogenaamd lottery system. Dat betekent dat alle teams die zich niet konden plaatsen voor de play-offs kans maken om de number one pick toegewezen te krijgen. De teams die het best presteerden, moeten dan weer achteraan de rij aanschuiven. Dit seizoen mogen de Minnesota Timberwolves zich opmaken voor de eerste keuze, op de voet gevolgd door zesvoudig kampioen Golden State Warriors en de Charlotte Hornets.

Wie zijn de kanshebbers voor de number one pick?

Vorig seizoen was het zo klaar als een klontje: Zion Williamson werd unaniem aanzien als de number one pick en trok naar de New Orleans Pelicans. Nu steekt er geen enkele spelers met kop en schouders bovenuit, al zijn de analisten het grotendeels eens over de drie belangrijkste prospects.

Eerst en vooral is er de 18-jarige LaMelo Ball, broer van Lonzo Ball, die in 2017 door de New Orleans Pelicans in de draft werd gekozen. De jongere Ball staat te boek als een tovenaar op het veld en kan reeds teren op professionele ervaring bij Prienal in Litouwen en Illawarra Hawks in Australië.

Aangezien hij nog wel wat werk heeft aan zijn verdediging, komt ook Anthony Edwards in aanmerking voor de prestigieuze eerste plaats. De freshman van Georgia is een fysiek monster en kroonde zich met meerdere wedstrijden met meer dan 30 punten tot topschutter van zijn competitie vorig seizoen. Wat echter in zijn nadeel spreekt, is dat hij deel uitmaakte van een slecht team en zijn ploeggenoten niet naar een hoger niveau kon tillen.

Nog zo'n fysiek monster dat kans maakt om als nummer 1 gekozen te worden bij de draft is James Wiseman. De 19-jarige center is een exceptioneel atleet van 2,16 meter en 109 kilogram droog aan de haak, maar beschikt desaniettemin over snelle voetjes. Hij kan uitgroeien tot een topblocker, maar heeft nog maar 69 minuten collegebasketbal achter de kiezen.

Ontdek wie de number one draft pick wordt op 19 november op Eleven Sports 2 tussen 2u en 6u30 's morgens. Wie geen nachtraaf is, kan de draft herbekijken tussen 18u45 en 23u15.
Op 20 november is er een nieuwe heruitzending van 21u05 tot 01u35, 
opnieuw op Eleven Sports 2.

De kanalen van Eleven Sports zijn beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top