Iserbyt droomt van driekleur en regenboogtrui

Sport |
Ook al werd de gloednieuwe Europese kampioen woensdag geklopt door zijn ploegmaat Laurens Sweeck in de derde manche van de Superprestige op de Jaarmarktcross van Niel, begint Eli Iserbyt ook nog van andere truien te dromen…
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Eli Iserbyt werd vorig weekend Europees kampioen in het veldrijden. Het is zijn eerste titel bij de profs, na tal van truien die hij pakte in de jongerencategorieën. Bij Sporza maakte de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal duidelijk dat zijn honger na de Europese titel nog niet is gestild: "Het BK in Meulebeke staat met rood omcirkeld in mijn agenda", aldus Iserbyt over het Belgische kampioenschap dat hij bijna in zijn achtertuin kan rijden, op enkele kilometers van zijn woonplaats. "Vorig jaar was ik echt gebrand op de Belgische titel en dat is toen niet gelukt." Deze winter wil hij dus de Belgische driekleur overnemen van de huidige kampioen, zijn ploegmaat Laurens Sweeck.
 
Is ook de regenboogtrui, waar op 31 januari zal om worden gestreden in Oostende, een doelwit voor Iserbyt? "Dat is nog iets anders, het parcours in Oostende is minder mijn ding", zo erkent hij, al blijft hij er wel op hopen: "Die wereldtitel ooit pakken blijf het absolute doel. Daarvoor ben ik crosser geworden en train ik elke dag."
 
Om de wereldtitel te pakken zal hij ook moeten afrekenen met Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, de twee grote tenoren van het veldrijden. "Ik denk dat ik beter ben dan vorig jaar en ik hoop die lijn door te trekken", aldus de veldrijder nog. "Maar ik ben ook nuchter: winnen van Mathieu en Wout in topvorm zit er nog niet in. Ik mis het volume nog om echt mee te kunnen in de finale. Ik kijk wel uit naar hun terugkeer in het veld. Dan voelt het compleet in de cross."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top