IJzige moorden in 'The Valhalla Murders'

IJsland, moord en mysterie. Dat zijn de sleutelwoorden voor de nieuwe serie ‘The Valhalla Murders’ die vanaf vanavond te volgen is op Canvas. Klaar om op zoek te gaan naar de eerste seriemoordenaar uit de IJslandse geschiedenis?

Fans van goede misdaadreeksen kunnen vanaf vanavond hun hart ophalen aan ‘The Valhalla Murders’, een IJslandse misdaadreeks. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten uit de jaren veertig en dat maakt deze ‘nordic noir’-reeks, het genre Scandinavische misdaadreeksen uit buurlanden Noorwegen, Denemarken en Zweden, des te spannender.
 
Na ‘Trapped’ en ‘Stella Blomkvist’, is dit al de derde IJslandse serie die Canvas uitzendt. Nog maar een bewijs dat ook kleine landen uitstekende fictie kunnen maken. De lat is alvast hoog gelegd voor ‘The Valhalla Murders’.
 

Eerste seriemoordenaar

Op een week tijd worden twee mensen van middelbare leeftijd vermoord, een grote schok voor een rustige stad als Reykjavik. Het enige wat ze met elkaar gemeen hebben is de manier waarop hun lichaam werd verminkt, dus de kans is groot dat de politie maar naar één moordenaar op zoek moet.
 
Het is de allereerste seriemoordenaar in IJsland, dus wil hoofdinspecteur Magnus inspecteur Katrin niet alleen op de zaak zetten. Hij roept Arnar op, een collega die jarenlang in Oslo gewerkt heeft en meer ervaring heeft met dit soort moorden, om een duo te vormen met Katrin. Die laatste is niet opgezet met de komst van Arnar en de samenwerking verloopt stroef, maar het duo zal toch alles op alles moeten zetten. De moordenaar staat namelijk niet stil.

'The Valhalla Murders' wordt vanaf 14 november elke zaterdag uitgezonden op Canvas.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top