Deze sterren behoren tot de meest vriendelijke… of vrijgevige beroemdheden ter wereld

Muziek | Op 13 november vieren we de internationale ‘World Kindness Day’, of Dag van de Vriendelijkheid! Om inspiratie op te doen, heeft Proximus Pickx voor u de goede daden van enkele wel erg bekende medemensen opgelijst. Enkelen van de meest bevoorrechte beroemdheden ter wereld tonen zich nu en dan bereid om de minder gelukkigen te helpen…

Door Proximus

Deel dit nieuws

Angelina Jolie

Deze actrice verkondigt luid en duidelijk dat ze mensen in moeilijkheden wil helpen. Angelina Jolie is sinds 2001 goodwill-ambassadeur van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR). Ze bezocht vluchtelingenkampen in Sierra Leone, Tanzania, Cambodja, Rwanda, Haïti en Pakistan. Angelina maakt er een punt van om alle kosten die haar missies met zich meebrengen, zelf te betalen.

Samen met Brad Pitt heeft Angelina een stichting opgericht om aids en armoede te bestrijden. Toen hun tweeling Knox en Vivienne werd geboren, verkocht het paar de rechten op de eerste afbeeldingen voor 14 miljoen dollar aan twee tijdschriften. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor humanitaire projecten van de Jolie-Pitt Foundation. In 2018 schonk ze ook 1 miljoen Britse pond om geweld tegen vrouwen aan te pakken, te midden van onthullingen over intimidatie in de filmwereld en de #MeToo-beweging.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio houdt van de planeet en hij laat het weten! In Hollywood is Leonardo een van de meest fervente activisten die opkomen voor het milieu. In 1998 raakte de acteur betrokken bij de strijd tegen de opwarming van de aarde en om de biodiversiteit te behouden. In 2007 produceerde hij de documentaire ‘The 11th Hour’ waarin hij de bevolking alarmeerde over het risico op natuurrampen als er niets wordt gedaan om het milieu te redden. De acteur maakte in 2016 ook dankbaar gebruik van zijn langverwachte kroning met een Oscar om een inspirerende toespraak te houden over de urgentie van het klimaatprobleem, waarin hij stelde dat we “onze planeet niet als vanzelfsprekend moeten beschouwen”.

Pamela Anderson

De voormalige 'Baywatch'-ster is lid van de organisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) en een dierenrechtenactivist. De actrice draagt geen bont of leer, en staat erom bekend in de fondsenwervingscampagnes van PETA.

In 2016 kwam Pamela samen met milieuactivist Paul Watson tussenbeide in de Franse Nationale Vergadering (het lagerhuis van het Franse parlement) om zich te verzetten tegen het dwangvoederen van ganzen en eenden voor de productie van foie gras. Ze moedigt vegetarische maaltijden in gevangenissen aan, zoals te zien is op deze foto (gemaakt in Phoenix). Ze poseerde onlangs als gezicht voor een merk veganistische handtassen, waarmee ze wilde aantonen dat glamour mogelijk is met respect voor dieren.

Barbra Streisand

De dood van de Amerikaan George Floyd schokte de wereld. Talloze beroemdheden hebben sindsdien hun steun uitgesproken voor de Black Lives Matter-beweging en hebben het politiegeweld tegen etnische minderheden in de Verenigde Staten veroordeeld. Sommigen steunden ook het gezin van het slachtoffer, dat een 6-jarige dochter achterliet. Kanye West heeft beloofd te betalen voor de opleiding van jonge Gianna en daarnaast twee miljoen dollar te schenken aan goede doelen die verband houden met geweld tegen zwarte Amerikanen. Barbra Streisand schonk op haar beurt geen geld, maar Disney-aandelen. De zangeres schonk een bundel aandelen waarvan de huidige waarde onbekend is, maar die in de toekomst veel meer waard zou kunnen zijn dan een eenmalige donatie.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo werd in 2016 gekroond tot “de meest genereuze sportman ter wereld”. De beroemde voetballer doneert inderdaad geld voor verschillende goede doelen. Tijdens de coronaviruspandemie financierde de stervoetballer drie intensive care-afdelingen van Portugese ziekenhuizen voor een bedrag van één miljoen euro. In deze moeilijke periode besloten niet alleen hij, maar ook zijn teamgenoten om hun salaris te halveren en 50 procent van hun kwalificatiebonussen voor Euro 2020 te doneren. Hij had eerder ook al zijn overwinningsbonus van de Champions League 2017 voor de slachtoffers van de bomaanslag in Manchester weggegeven. Hij helpt regelmatig kinderen, doneert bloed, en steunt door oorlog verscheurde landen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top