Nieuw in de VOD catalogus van Proximus Pickx

Spanning, romantiek, een lach en een traan ... Waar heb jij zin in?

Als de regen buiten geselt, is het binnen knus en warm. Filmpje erbij en je middag of avond kan niet meer stuk! Geniet met een van onze vele topfilms uit de VOD catalogus van Proximus Pickx!

Bigfoot Family

Bigfoot? Helemaal terug! En dat is niet echt naar de zin van zoon Adam, omdat vader Bigfoot met alle aandacht gaat lopen en zoonlief liever een gewoon leven heeft ... Man, is he in for a ride! Bigfoot is niet van plan om elke dag in kamerjas door het huis te sloffen. Integendeel, hij wil zich ten volle inzetten voor het milieu en vertrekt halsoverkop naar Alaska, waar hij het wil opnemen tegen de oliereus X-tract. Alles lijkt goed te gaan, tot de harige papa verdwijnt. Adam to the rescue! Hij reist met z'n mama, de ondernemende wasbeer Trapper en de onhandige beer Wilbur naar het Hoge Noorden om zijn vader te redden.

'Bigfoot Family' is vanaf 2 december beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !
Skyfire

Een Chinese rampenfilm die je op het puntje van je stoel doet belanden. Denk aan een paradijselijk eiland en een slapende vulkaan. Nou ja, slapend. Een rampenfilm zo nu en dan, we hebben er wel oren naar. Zeker als-ie gemaakt is zoals deze verbluffende 'Skyfire'. De titel verklapt het al: de hemel staat in brand. Hoe dat zo komt? Een slapende vulkaan is wakker geworden. Setting: Tianhuo Island, een paradijselijk toeristeneiland, maar het ligt in de 'Ring of Fire', de beruchte vulkanische gordel van de Pacific Rim. En dat zorgt voor problemen, en nog geen klein beetje. Meng Li, dochter van de befaamde geoloog Wentao Li, heeft een geniaal systeem ontwikkeld dat haarfijn een dodelijke uitbarsting kan voorspellen. En dat is héél binnenkort. Maar zoals dat gaat, slaan de overheden en eigenaars van het eiland Mengs waarschuwingen in de wind en weigeren ze de bezoekers te evacueren.
'Skyfire' is vanaf 3 december beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !Berlin Alexanderplatz

Een classic in een nieuwe jas. Deze prachtige film vormt een hedendaagse interpretatie van Alfred Döblins wereldberoemde boek. Het is een bijzondere adaptatie van het boek, want regisseur Burhan Qurbani verplaatste de actie uit het boek naar het heden. Het hoofdpersonage uit het boek is nu een zwarte bootvluchteling. Rainer Werner Fassbinder verfilmde dit boek als eens in de jaren 1980. Het werd een rauw-realistische, vijftien uur durende televisieserie met Berlijn als setting. Nu is het anders: de jonge bootvluchteling Francis laat het West-Afrikaanse Guinee-Bissau achter zich en spoelt aan in de Duitse metropool. Hij wil er een deugdelijk leven leiden, maar voor hij het weet, raakt hij verstrikt in de onderwereld. Machtige prent! 

'Berlin Alexanderplatz' is vanaf 6 december beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !

Yakari

Een mooie animatiefilm met een duidelijke boodschap: het onbekende is niet altijd angstaanjagend. Of toch niet voor de jonge Sioux Yakari, die zijn stam verlaat en vriendschap sluit met Kleine Bliksem, een wilde mustang. Het is een heel avontuur, en misschien ook wel een rite of passage voor de jonge avonturier. Yakari's queeste leidt tot een ontmoeting met Grote Adelaar, zijn totemdier, die hem een prachtige veer geeft. Enkel een veer? Neen, ook een fantastische gave: kunnen spreken met dieren. Hoe cool is dat! Yakari begint aan een solotocht door de prairie, tot aan het gebied van de verschrikkelijke pelzenjagers. Maar hoe vindt hij zijn tipi terug? Spannend! 

'Yakari' is vanaf 11 december beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !

House of Hummingbird

Dit intrigerend Zuid-Koreaans drama, geregisseerd door Kim Bora, vormt een tranche de vie, waarin we de veertienjarige Eunhee volgen, een meisje dat haar plek zoekt in het competitieve Seoel én in haar familie. Eunhee heeft het niet makkelijk. Op school moet ze hard werken voor haar punten en thuis krijgt ze voortdurend op haar kop van haar studerende broer. Haar zus heeft niet meteen oog voor de issues van haar kleine zusje en haar ouders moeten hard werken om de studies van haar broer te kunnen betalen. Gelukkig doet ze buiten de muren van het ouderlijk huis ervaring op met vriendschap. Er lijkt weer licht aan het einde van de tunnel te zijn als ze bevriend raakt met een nieuwe docente.

'House of Hummingbird' is vanaf 16 december beschikbaarin de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !

Abominable (De jonge Yeti)

Een film met een jonge Yeti? Daar kunnen we enkel maar ja op zeggen. Een avontuurlijk verhaal voor het hele gezin! Wanneer een tienermeisje een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatgebouw in Shanghai, begint voor haar en haar vrienden een heus avontuur. Een Yeti op het dak van je huis? Je zou voor minder in katzwijm vallen. Dat gebeurt niet bij Yi, die koppig besluit om met haar vrienden Jin (Roben Mitchell) en Peng (Matheu Hinzen) het magische wezen te herenigen met zijn familie. Dat ze daarvoor naar het hoogste punt van de aarde moeten, vinden ze allemaal best. Maar dat is buiten de meedogenloze zoöloge Dr. Zara (Kim van Kooten) en de zakenman Burnish (Derek de Lint) gerekend, die de Yeti te allen prijze willen vangen.

'Abominable' is vanaf 17 december beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !
La fille au bracelet

Een niet-alledaags gegeven: de 18-jarige Lisa is afgestudeerd, maar draagt een enkelband. Ze wordt ervan verdacht haar beste vriendin te hebben vermoord. Maar is dat wel zo? De film lijkt zelf geen antwoord te willen geven. We zien Lisa in de rechtbank, maar ze laat niet in haar kaarten kijken. Heeft ze het gedaan? En waarom? Naast een knap rechtbankdrama stelt deze film nog andere issues aan de kaak: de gangbare dubbele moraal tussen jongens en meisjes, de rol van sociale media en de generatiekloof met Lisa’s rijke ouders, die geen benul hebben van het geheime leven dat hun dochter leidt. Een absolute aanrader!

'La fille au bracelet' is vanaf 20 december beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !

The Racer

Zomer 1998. De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is een van de beste ‘domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen - slechts één keer voor het einde van zijn carrière. Met een ontketende Matteo Simoni en Louis Talpe, en losjes gebaseerd op de 'dopingtour' van 1998. 

'The Racer' is vanaf 21 december beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !

Yellow Rose

De jonge Filipijns-Amerikaanse Rose droomt ervan om countryzangeres te worden, maar dat loopt allemaal niet van een leien dakje. Zeker niet omdat ze illegaal in de VS verblijft. 'Yellow Rose' is een mooi coming of age-drama waarin de jonge Rose Garcia er alles aan doet om haar countrydromen waar te maken. Haar moeder probeert de eindjes aan elkaar te knopen en werkt in een motel. Wanneer ze op een dag opgepakt wordt door de immigratiedienst, lijkt het erop dat Rose haar dromen mag opbergen. Of niet? Ze ontvlucht noodgedwongen het enige leven dat ze kende en gaat op zoek naar een nieuwe thuis. De film kreeg al lovende kritieken, en de jonge Eva Noblezada is een ware revelatie! 

'Yellow Rose' is vanaf 22 december beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !

The Last Shift

Na 40 jaar te hebben gewerkt bij Oscar's, een fastfoodrestaurant, houdt Stanley het voor bekeken. Het leven is aan hem voorbijgegaan, maar toch is hij zijn werk met trots blijven doen. Voor hij aan zijn laatste shift begint, moet hij de jonge Jevon opleiden, een aspirend auteur. 'The Last Shift' is een kleine film met grote gebaren, waarin twee ogenschijnlijk tegengestelde karakters meer gemeen hebben dan ze aanvankelijk vermoeden. Jevon probeert na een arrestatie zijn leven weer op de rails te krijgen en Stanley probeert het zijne nog betekenis te geven, door de zorg voor zijn moeder op zich te nemen. Mooie film, ingehouden én intens. 

'The Last Shift' is vanaf 28 december beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de  VOD catalogus online !

Films

Bekijk alles
Top