De groepsfase van de tweede editie van de Nations League zit er bijna op. Nog één speeldag en we kennen die vier landen uit de A-Divisie die zich mogen opmaken voor de Final Four. In nagenoeg alle groepen is de spanning best nog te snijden. In groep 4 strijden Spanje en Duitsland voor het halve finaleticket.
Spanje en Duitsland keken elkaar al op de openingsspeeldag van de nieuwe Nations League-editie in de ogen. Duitsland leek op weg naar een driepunter in eigen huis, tot José Gaya in de laatste seconden alsnog de gelijkmaker scoorde voor Spanje. Na zeges tegen Oekraïne en Zwitserland kreeg La Roja midden oktober een verrassende nederlaag aangesmeerd in Oekraïne. Duitsland verloor nog niet, maar bleef wel drie keer steken op een gelijkspel. Aanstaande dinsdag mogen de twee voetbalreuzen uitmaken wie naar de Final Four mag gaan.

Kroatië wil wraak nemen op Portugal

Maar zoals hierboven reeds vermeld, in iedere groep van de A-Divisie is het een felle strijd voor de vier halve finaletickets. In groep 3 wordt het Portugal of Frankrijk dat doorstoot. Na het onderlinge duel tussen de twee landen wacht Portugal een lastige trip naar Kroatië op de laatste speeldag. De Kroaten kregen op de openingsspeeldag een 4-1 bolwassing van Portugal en azen op revanche. Frankrijk eindigt het verhaal van de groepsfase thuis tegen Zweden.

In groep 2 strijden drie landen nog om één ticket. België ontvangt Denemarken. De Denen verloren met 0-2 in eigen huis van de Rode Duivels, maar knokten zich opnieuw in de race na onder meer een 0-1 zege bij Engeland vorige maand. De Engelsen sluiten hun groepsfasecampagne af tegen IJsland.

Nederland trekt ten strijde in Polen

Tot slot nog groep 1, waar evenzeer drie landen strijden voor slechts één plekje in de volgende ronde. Polen en Nederland staan tegenover elkaar in een rechtstreeks duel. In Nederland haalde Oranje het alvast met het kleinste verschil na een treffer van Steven Bergwijn. Italië wil zijn kant de volle buit pakken tegen Bosnië-Herzegovina.

De kalender van speeldag zes in de Nations League

Dinsdag 17 november
Spanje – Duitsland: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
Frankrijk – Zweden: vanaf 20u35 op Eleven Sports 2
Kroatië – Portugal: vanaf 20u35 op Eleven Sports 3

Woensdag 18 november
Polen – Nederland: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
Engeland – IJsland: vanaf 20u35 op Eleven Sports 2
Bosnië-Herzegovina – Italië: vanaf 20u35 op Eleven Sports 3