Eric Garcia, Ferran Torres, Ansu Fati… De nieuwe Spaanse generatie wordt rustig groot naast de oude garde

UEFA Nations League | De Spanjaarden reizen zaterdag af naar Zwitserland voor de vijfde wedstrijd van groep vier van de Nations League A. De nieuwe Spaanse generatie voegt zich steeds meer bij de overlevers van de wereldbeker van 2010. Dat toernooi begon overigens met een nederlaag tegen… Zwitserland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alles kan voorlopig nog in groep vier van de Nations League A, met nog twee wedstrijden te gaan. Spanje heeft zeven punten, één meer dan Duitsland en Oekraïne. Het felbegeerde ticket voor de final four is nog niet verkocht.
 
Voor hun ultieme confrontatie stuurt het Spanje van Luis Enrique een gebalanceerde selectie naar Zwitserland, bestaande uit oude rotten, vaste waarden en beloftevolle opvolgers.
 
Bij hun eerste wedstrijd in deze Nations League een paar weken geleden deed de Spaanse bondscoach nog beroep op liefst zeven nieuwkomers in het nationale team: Ansu Fati (FC Barcelona), Sergio Reguilon (Sevilla FC), Mikel Merino (Real Sociedad), Eric Garcia (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton) Ferran Torres (Manchester City) en Oscar Rodríguez (Leganés).
 
Geen enkele van die nieuwkomers, waar voor de latere matchen ook Marcos Llorente (Atlético Madrid) aan toegevoegd kan worden, is ouder dan 25 jaar. Met jongelingen Garcia (19), Torres (20) en Fati (18) zou La Roja een mooie toekomst tegemoet moeten gaan. Fati moet enkele maanden van het veld af blijven na een meniscusblessure, maar zou weer present moeten tekenen voor Euro 2021.
 
De nieuwelingen staan er niet alleen voor, want Ramos, Piqué, Busquets en Navas, enkele wereldkampioenen uit 2010, vormen hun ideale rolmodellen.
 
Een slechte herinnering aan Zwitserland
 
Die vier spelers waren erbij voor de eerste wedstrijd van het WK 2010 in Zuid-Afrika, tegen Zwitserland. Die wedstrijd werd gedomineerd door Spanje, dat 75 procent van het balbezit had en een twintigtal doelkansen kreeg. Maar een doelpunt van Zwitser Gelson Fernandes kort na de rust was een eerste verrassing in deze wereldbeker tegen de favoriet, en de houder van de Europese titel.
 
De nederlaag tegen Zwitserland was uiteindelijk alleen maar voordelig voor de rangen van Vincente del Bosque, die weer met beide voeten op de grond kwamen en hun tactieken herzagen. De Spaanse coach stak meer variatie in het spel van zijn ploeg en verstevigde de Tiki-taka, die zodanig effectief bleek dat het La Roja naar de wereldtop bracht.
 
Zaterdag speelt de wedstrijd zich in andere omstandigheden af, maar de Spanjaarden zullen desalniettemin op hun hoede moeten zijn voor het Zwitserse team, dat ze in de heenwedstrijd nog met een 1-0 versloegen.
 
Volg Zwitserland - Spanje zaterdag live vanaf 20u35 te volgen op Eleven Sports 3, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top