Sterren die laat in het leven beroemd werden...

Het is nooit te laat om je dromen te volgen! Dat bewijzen deze beroemdheden die succesvol werden na de leeftijd van 40 jaar. Een terugblik op de carrières van deze sterren die pas laat in het leven beroemd zijn geworden. 

Steve Carell

Op 41-jarige leeftijd kreeg Steve Carell een rol naast Jim Carrey in de film ‘Bruce Almighty’. Hij speelt Evan Baxter, de collega die de rol van nieuwsanker steelt van het personage dat door de komiek wordt gespeeld. Volgens de geruchten zouden de scènes met Carell bij de montage bijna gesneuveld zijn. Het is pas tijdens de preview van de film dat hij ontdekt dat zijn hilarische scènes bewaard zijn gebleven. Zijn vertolking wordt opgemerkt, zozeer zelfs dat hij een paar jaar later de rol van Michael Scott speelt in de serie ‘The Office’, een cultsucces. Zijn komisch potentieel wordt bevestigd in de komedie ‘The 40-Year-Old-Virgin’. Later breekt Carell ook door als meer dramatisch acteur. Kijk maar naar ‘Foxcatcher’ en Felix van Groeningens ‘Beautiful Boy’.

Kim Cattrall

De rol van de verleidster Samantha in de serie ‘Sex and the City’ betekende een keerpunt in Kim Cattralls carrière. Nu ze 41 jaar is, slaagt ze er eindelijk in om nee te zeggen tegen de kleine rollen die ze al sinds lang verzamelde. Haar personage, naast Carrie, Miranda en Charlotte, kreeg een cultstatus. De serie maakte Kim beroemd en leverde haar vele prijzen op, waaronder een prestigieuze Golden Globe. De wilde avonturen van de groep New Yorkse vrienden gaf haar filmcarrière een boost en Kim bleef haar enthousiasme uiten voor de plannen om de iconische serie opnieuw op te starten.

Alan Rickman

Zoals veel acteurs begon Alan Rickman, en we missen de acteur allemaal, zijn carrière op het toneel. Hij werd opgemerkt voor zijn rol in het toneelstuk ‘Dangerous Liaisons’ in 1985. Pas op 42-jarige leeftijd zette hij zijn eerste stappen op het witte doek naast Bruce Willis in ‘Die Hard’. Zijn rol in de ‘Harry Potter’-saga maakte van hem een internationale ster. Hij speelt Professor Severus Snape, des te iconischer omdat hij een dubbelagent is: de openbaring van zijn ware bedoelingen heeft de geesten van alle fans van de saga gemarkeerd. Alan Rickman stierf in 2016 op 69-jarige leeftijd en zijn vertolkingen zijn nog lang niet vergeten

Louis de Funès

Is er een meer symbolisch figuur voor de Franse cinema dan Louis de Funès? Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om deze komische steracteur niet te kennen, al heeft het lang geduurd voordat hij populair werd. De Funès begon zijn carrière in het theater, een milieu waarin hij zich jarenlang zou blijven ontwikkelen en waar hij ongetwijfeld zijn ongelooflijk komisch talent voor gebaren en situatiehumor heeft bijgeschaafd. Pas op 50-jarige leeftijd werd hij een ster voor de camera’s dankzij de immens populaire hit ‘Le gendarme de Saint-Tropez’ (1964). Sinds dit eerste bioscoopsucces is hij niet meer gestopt: hij heeft meer dan 140 films op zijn naam staan, de ene al populairder dan de andere. Zijn komisch vernuft wordt tegenwoordig over heel de wereld erkend en de stijl van De Funès wordt vaak nagebootst maar zelden of nooit geëvenaard

Series

Bekijk alles
Top