Deze sterren zijn niet meer welkom in een bepaald land

Muziek | Hoewel de grootste sterren vaak fans hebben over de hele wereld, hebben niet alle grote leiders het begrepen op sommige beroemdheden. Proximus Pickx onthult 5 bekende koppen die verbannen zijn uit een land omdat ze het er net iets te bond maakten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Madonna (Italië)

In haar videoclip 'Like a prayer', uitgebracht in 1989, riep Madonna de Klu Klux Klan of een zwarte Jezus Christus op. Christenen over de hele wereld waren diep beledigd door dat gedrag en de zangeres werd gedwongen haar tournee in Italië af te gelasten. De Queen of Pop is een tijd lang verbannen geweest uit het hele land, maar de Italianen hadden uiteindelijk genade. In Italië mag Madonna dus terug binnen, maar van het Vaticaan moet ze wegblijven. Toch nog maar een paar keer gaan biechten?

Lady Gaga (China)

Net als Brad Pitt, die lange tijd uit China werd verbannen omdat hij in 'Seven Years in Tibet' speelde en de invasie van die regio aan de kaak stelde, is ook Lady Gaga niet de favoriete artiest van de Chinese leiders. De in Manhattan geboren zangeres en actrice heeft een hoge prijs betaald om de Dalai Lama, een aanhanger van de Tibetaanse onafhankelijkheid, te ontmoeten. Dat schoot bij China in het verkeerde keelgat en als vergelding sloot het prompt haar deuren.

The Beatles (Filipijnen)

Het is ongetwijfeld een van de grootste poprockbands uit de geschiedenis. Toch is niet iedereen fan van The Beatles. De Fab Four, die oorspronkelijk uit Liverpool komen, hebben dan wel in grote stadions gespeeld over de hele wereld, maar dat was niet genoeg voor de Filipijnse leiders. Nadat het viertal één optreden in Zuidoost-Aziatische land had geweigerd, besloten de Filipijnen dat ze hun kans verkeken hadden en werd The Beatles de toegang tot het grondgebied ontzegd. Weggaan is plaats vergaan.

Gérard Depardieu (Oekraïne)

Het is geen geheim dat Gérard Depardieu verliefd is op Rusland. De Franse acteur heeft in 2013 zelfs de Russische nationaliteit verkregen. Twee jaar later liet hij zich echter uit over een paar gevoelige kwesties die Oekraïne hem niet in dank afnam. In het midden van de crisis tussen Oekraïne en Rusland verklaarde hij dat Oekraïne deel uitmaakte van het land onder leiding van Vladimir Poetin. De reactie van Oekraïne liet niet lang op zich wachten: een vijfjarig reisverbod voor Gégé.

The Rolling Stones (Japan)

De rock ’n roll-levenstijl kwam de bandleden van The Rolling Stones duur te staan. In 1973 verklaarde de Japanse regering de Rolling Stones tot persona non grata. De Britse groep was niet langer welkom in het Land van de Rijzende Zon omdat ze werden veroordeeld voor het bezit en gebruik van verdovende middelen en vanwege hun losbandige leven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top