Ryan Gosling stapt op tram 4: vijf weetjes over de rasacteur

Films | Vandaag 12 november blaast Ryan Gosling veertig kaarsjes uit. De Canadese acteur, die op de affiche stond van ‘La La Land’, ‘The Notebook’ en ‘Crazy Stupid Love’, heeft een mooie carrière opgebouwd. Maar deze weetjes over zichzelf heeft één van de mooiste Hollywoodmannen lang voor de buitenwereld verborgen gehouden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij was close met Justin Timberlake ten tijde van de Mickey Mouse Club

Ryan Gosling begon zijn carrière op Disney Channel! Op amper elfjarige leeftijd trad hij toe tot de Mickey Mouse Club in 1991. Op die welbekende zender zet hij zijn eerste pasjes als acteur… aan de zijde van Justin Timberlake. De twee blonde knapen deelden het scherm en onderhielden een mooie vriendschap. Gosling heeft zelfs enige tijd ingewoond bij zijn kameraad.

Hij houdt er wel geen prettige herinneringen aan over: de acteur voelde zich opzijgezet omdat hij minder getalenteerd was dan andere kinderen. Hij heeft de vriendschapsband met Timberlake sindsdien niet meer onderhouden. Later onthulde hij dat hij een oogje had op Britney Spears, die eveneens meedeed aan de show toen ze jonger was.

Hij droomde ervan om danser te worden

Aan het begin van zijn carrière zag Gosling zichzelf niet schitteren op het witte doek, maar op de dansvloer. Hij deed daarom auditie bij Disney Channel. En ook op het grote scherm laat hij regelmatig zijn danstalent zien, zoals in ‘La La Land’, maar in zijn jonge jaren was de dansdroom nog groter dan nu. Hij nam deel aan een concours voor jonge talenten – al wordt hij daar zelf niet graag aan herinnerd. Zo vertelde hij in interviews over de harde concurrentie met andere kinderen die dezelfde droom koesterden.

Hij is een muziekfreak

Gosling is een creatieve duizendpoot. Naast komedie en dans heeft hij zich ook in de muziek gestort. Hij stichtte de rockband Dead Man’s Bones in 2007, net voordat zijn acteercarrière van de grond zou komen met ‘Crazy Stupid Love’. De groep bracht tot dusver één album uit, geïnspireerd op het universum van Tim Burton, in samenwerking met een kinderkoor. Op de plaat zingt Ryan Gosling en speelt hij piano: talenten die we zouden terugzien in de film ‘La La Land’, waarvoor hij pianolessen nam opdat de productie geen doublure zou moeten inzetten. Alle pianostukken zijn dus effectief door hem gespeeld.

Het boterde niet met zijn co-ster in ‘The Notebook’

Moeilijk te geloven als je de chemie ziet tussen beiden op het scherm, en toch waar: Ryan Gosling en Rachel McAdams waren niet de beste vrienden aan het begin van de opnames voor ‘The Notebook’. De prent over een man die herinneringen aan zijn liefdesgeluk oproept voor zijn dementerende echtgenote grijpt naar de keel, hoewel Gosling zelfs gevraagd had om een castwissel te doen voor de rol van Allie.

De productie realiseerde een verzoening tussen de twee hoofdrolspelers. Dat lukte zo goed dat de twee verliefd werden op elkaar – zoals het koppel dat ze in de film speelden. Maar dat gebeurde wel pas na de verschijning van de film. Intussen is die relatie stukgelopen.

Hij ontmoette zijn vrouw Eva Mendes op een filmset

Ryan Gosling en Eva Mendes vormen vandaag één van de beroemdste Hollywoodkoppels. De twee ontmoetten elkaar op de filmset van ‘The Place Beyond the Pines’, waar ze geliefden vertolkten. Het koppel is zeer discreet, maar toch lekte nieuws over ziekelijke jaloezie naar buiten, die enkele jaren geleden bijna tot een breuk leidde.

Maar dat bleek een storm in een glas water, want vandaag zijn de twee de trotse ouders van twee kleine meisjes. Het koppel zal opnieuw samen op de set staan voor ‘Lost River’, maar ditmaal staat Gosling achter de camera.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top