Leuven wordt eerste horde voor ambitieus Bergen

Sport | De start van de Euromillions Basketball League is op zich al bijzonder te noemen. Dankzij strenge protocollen en een flexibele competitieformule werd er het voorbije weekend voor het eerst gespeeld. Aanstaande zaterdag mogen Bergen en Leuven een eerste keer het parket betreden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Slechts twee wedstrijden werden er dit weekend in de competitie afgehaspeld. Antwerp won op bezoek bij Brussels, Oostende haalde het thuis van Charleroi. Aangezien er momenteel geen publiek de wedstrijden mag bijwonen en geen horeca-activiteiten kunnen ontplooid worden, hebben de clubs de mogelijkheid om een aantal thuiswedstrijden uit te stellen in 2020.

Mede hierdoor zullen we pas komend weekend de eerste ploegen van Poule B voor het eerst aan het werk zien. De oorspronkelijke opener tussen Aalst en Bergen zal pas op een later tijdstip gespeeld worden.

Bergen vertoeft in Poule B omdat het vorig seizoen afsloot op een tweede plaats, na kampioen Oostende. De Henegouwers zijn bijzonder ambitieus en willen Oostende het vuur aan de schenen leggen voor de titel dit jaar.

Maar de voorbereiding van de troepen van Vedran Bosnic was niet optimaal, met een uitschakeling in het kwalificatietoernooi voor de Champions League. En ook de oefenduels eindigden niet allemaal met het gewenste resultaat. Tegen Brussels was er dankzij een 80-77 zege wel een lichtpuntje.

Leuven zonder Robertson

Leuven Bears mocht na een goed seizoen zich opmaken voor play-offs, maar corona dacht er helaas voor de Leuvenaars anders over. De mannen van Eddy Casteels willen dan maar dit seizoen de goede lijn van vorig jaar doortrekken. Dat zal echter wel zonder hun MVP Hugh Robertson moeten gebeuren. De topschutter van vorig seizoen besloot onverwachts om te stoppen met basketballen.

Zo’n gemis opvangen, zal geen sinecure worden. Bij Leuven werden alvast Joe Ebondo en Randy Haynes aangetrokken om de leemte op te vullen die Robertson achterliet.

Beide ploegen beginnen aanstaande zaterdag om 20u30 aan hun seizoen. Uiteraard zal het omwille van covid-19 zonder publiek gebeuren.

Volg alles omtrent de Euromillions Basketball League via Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van zaterdag 14 november

Charleroi – Brussels (20u30)
Bergen – Leuven (vanaf 20u30 live te zien op Proximus Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top