Ketnet en 13 kinderzenders roepen 12 november uit tot Europese Vriendschapsdag

Kids |

Corona overheerst het leven, niet enkel van volwassenen maar ook van kinderen. Daarom slaan Ketnet en dertien kinderzenders uit de hele wereld de handen in elkaar en roepen ze 12 november uit tot Europese Vriendschapsdag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de actie #SayHi willen ze kinderen een lichtpunt bieden en de vriendschap vieren. Tijdens de lockdown in het voorjaar gaf maar liefst 97% van de kinderen aan hun vriendjes te missen (cijfers VRT Studiedienst). En ook in een onderzoek van de Kinderrechtencommissaris in mei, gaf zo goed als de helft van de kinderen aan dat ze zich eenzamer voelen (47,2%). Daarom wil Ketnet met de actie #SayHi vriendschap en het belang ervan in de kijker zetten. In alle deelnemende landen weerklinkt op 12 november om 12 uur gelijktijdig hetzelfde lied, met een tekst in eigen taal én zullen alle kinderen dansen en zingen voor vriendschap. Ketnet pakt uit met het nummer Samen Supersterk gezongen door de Ketnet-wrappers. Met deze actie wil Ketnet kinderen een positief verhaal brengen over vriendschap en het belang ervan.

'Samen Supersterk'

De komende weken roept Ketnet op om deel te nemen aan deze actie. Ketnetters thuis, of in de school kunnen aan de slag. Zo kunnen er onder meer vriendschapsbandjes geknutseld worden, waarmee de Ketnetters hun vriendjes kunnen uitnodigen en de conversatie rond vriendschap kunnen aangaan. Ook de choreografie en de songtekst van het nummer 'Samen Supersterk' kunnen de Ketnetters terugvinden op Ketnet.be.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top