Portugal rekent op seizoensrevelatie Diogo Jota in kraker tegen Frankrijk

Sport | Portugal en Frankrijk mogen aanstaande zaterdag in een rechtstreeks duel uitmaken wie de enige groepsleider wordt in groep 3 van de A-divisie in de Nations League. Beide landen hebben momenteel tien punten met nog twee matchen te spelen. Wie wint, neemt een serieuze optie op de Final Four. Bij Portugal kunnen ze alvast rekenen op seizoensrevelatie Diogo Jota.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee spelers wisten tot nu toe in de A-divisie van de Nations League drie goals te maken: Romelu Lukaku en Diogo Jota. Die eerste hoeft geen introductie meer, maar we kunnen aannemen dat de naam Diogo Jota niet bij iedereen een belletje zal doen rinkelen. Toch werd hij de voorbije weken veelvuldig besproken in de wereldwijde voetbalpers.

Voor wie de hype rond Jota gemist zou hebben, de Portugees voetbalt sinds dit seizoen bij Liverpool. De 23-jarige flankaanvaller kwam voor een stevig bedrag van 45 miljoen euro over van Wolverhampton Wanderers, waarmee hij de promotie naar de Premier League meemaakte. In het kampioenenjaar 2017-2018 was hij goed voor 17 goals in de Championship.

Sindsdien bleef Jota groeien bij de club, ook in de Premier League. Vorig seizoen was hij over alle competities gezien goed voor zestien goals en zes assists. Het leverde hem een knappe transfer naar Liverpool op, waar hij de aanvallende kern met Mo Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino en Divock Origi moest versterken/verbreden.

7 goals in 11 matchen

De laatste weken is Jota echter zodanig sterk bezig, dat hij aanspraak maakt op een vaste basisplaats. Zelfs icoon Firmino wordt in twijfel getrokken, van supersub Origi is er al helemaal geen sprake meer. Vooral in de Champions League is Jota op dreef, met vier goals in de voorbije twee matchen. Tegen Midtjylland scoorde hij de 1.000ste goal uit de clubgeschiedenis van Liverpool, tegen Atalanta was hij goed voor een hattrick. Ook in de competitie toonde Jota zich met drie goals. Afgelopen weekend stond hij 90 minuten op het veld in de topper tegen Manchester City, die overigens op 1-1 eindigde.

Met evenzeer drie goals in deze editie van de Nations League is Jota misschien wel een van dé seizoensrevelaties van het moment. In de laatste interland van Portugal, die tegen Zweden, was hij bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo goed voor twee goals en een assist.

Final Four lonkt

Portugal kan alvast een Jota in hoogvorm gebruiken. Zijn land staat in groep 3 van de A-divisie samen op kop met wereldkampioen Frankrijk. Sowieso eindigt een van deze twee landen straks op de eerste plaats, met een ticket naar de Final Four als gevolg.

Portugal, dat nog maar één tegentreffer slikte, heeft alvast het thuisvoordeel tegen Frankrijk. De heenpartij in het Stade de France eindigde op een 0-0 gelijkspel. Nadien ontvangt Frankrijk op de laatste speeldag nog Zweden, dat vecht tegen de degradatie naar de B-divisie. Portugal maakt de trip naar Kroatië.

Kijk op zaterdag 14 november naar Portugal – Frankrijk, vanaf 20u35 te volgen op Eleven Sports 1. Je vindt alle kanalen van Eleven Sports terug in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top