Westerlo krabbelt recht na moeilijke periode: "Covid-19 heeft ons harder getroffen dan meeste mensen denken"

Challenger Pro League | Na een zware thuisnederlaag tegen Union (1-4) en een uitnederlaag bij RWDM (3-1) kon KVC Westerlo maandagavond de rug rechten in de inhaalmatch tegen datzelfde RWDM. De Kempenaars legden een solide prestatie op de mat en wonnen verdiend met 3-0. Coach Bob Peeters was na afloop van de match dan ook een tevreden man.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Na de twee nederlagen was het de voorbije dagen mentaal toch wat puin ruimen", opende Peeters. "Maar nu zijn we met de juiste mentaliteit het veld op gegaan, hebben we de match grotendeels gedomineerd en zijn we verdiend gewonnen."

Herstel

Een serieuze opsteker voor de Kempenaars, die mede door de vele coronabesmettingen moeilijke weken beleefden. "Dat virus heeft ons harder getroffen dan de meeste mensen denken", stelt de Westelse coach. "Het was fysiek én mentaal afzien met dertien besmette spelers. Toen we weer mochten spelen, kampten we met een achterstand. Dat zag je ook tegen Union. Zij zaten in het juiste ritme omdat ze altijd blijven spelen zijn terwijl wij nog aan het zoeken waren. Dat gaat ook in de hoofden zitten, maar je ziet dat we nu geleidelijk aan weer aan het herstellen zijn."

Zo liet Kurt Abrahams eindelijk weer dingen zien die meer in de lijn van het voorbije seizoen liggen. "Hij was echt zwaar getroffen door het virus. Maar je ziet inderdaad dat hij ook stilaan weer z'n ritme begint te vinden. Deze match bewijst dat we weer op de goede weg zijn. Maar één zwaluw maakt de lente niet."

Druk schema

Westerlo moet de komende week nog 2x aan de bak om uitgestelde matchen in te halen en zal daar moeten bewijzen dat het zich effectief weer kan opwerpen als titelkandidaat. "Zo'n opeenvolging van matchen is misschien precies wat we nodig hebben", stelde Peeters nog. "Het zal wel vermoeiend zijn en we zullen iedereen in onze kern nodig hebben. Maar dat is de enige manier om er te komen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top