Stanley Tucci is een acteur die je zeker zou moeten kennen

Films |
Hiep hiep hoera, Stanley Tucci blaast vandaag 60 kaarsjes uit! Deze Amerikaanse acteur is voor de gemiddelde filmkijker geen naam die klinkt als een klok. Toch denken we bij Proximus Pickx dat je deze man dringend beter moet leren kennen. We laten ons licht even schijnen op drie glansrollen van deze veelzijdige acteur, die zich vooral thuisvoelt in bijrollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Spotlight

Eén van de meest prominente bijrollen die Tucci vertolkt, is die van advocaat Mitchell Garabedian in 'Spotlight'. De film vertelt het verhaal van een team onderzoeksjournalisten die een kindermisbruikschandaal onthullen. Tucci speelt de rol van de advocaat van een aantal slachtoffers. In een van de sleutelscènes van de film onthult Garabedian dat een reeks misbruikdossiers openbaar zijn, maar niet ingekeken kunnen worden. De Katholieke Kerk heeft in Boston zo'n grote invloed dat ze de dossiers verborgen kunnen houden. Advocaat Garabedian geeft desondanks de gouden tip om het schandaal te openbaren.
 

The Devil Wears Prada

In 'The Devil Wears Prada' vertolkt Tucci de rol van de onderdanige art director Nigel Kipling. Zijn rol is heel herkenbaar: iedereen heeft wel eens een chef gehad die je behandelt als een voetveeg en je nooit bedankt voor bewezen diensten. Nigel is desondanks zeer plichtsbewust en collegiaal. Wanneer de jonge Andrea (Anne Hathaway) zich aanmeldt voor een stage bij het magazine Runway, geeft Nigel haar het goede advies dat ze haar succes niet als vanzelfsprekend mag beschouwen.
 
Tucci's rol in deze film is in zekere zin symbolisch voor zijn carrière: de acteur speelt altijd de tweede viool. Hij doet zijn werk al 25 jaar met overtuiging en is iemand op wiens professionalisme je altijd kan rekenen. 
 

The Hunger Games

Eén van de films waar Tucci een dominanter personage speelt, is 'The Hunger Games'. In deze sciencefictionfilm uit 2012 geeft de acteur gestalte aan Caesar Flickerman, de machtsbeluste presentator van de Hongerspelen. Hij nodigt deelnemers uit om in een televisieshow elkaar te doden tot er maar één persoon over is.
 
Tucci's rol is vooral memorabel omdat zijn personage zich heel extravert en flamboyant gedraagt. Hij doet dit met zo'n overtuiging dat je bijna vergeet dat de acteur enige jaren geleden de rol van een introverte art director vertolkte. Hiermee bewijst de acteur dat hij bijzonder veelzijdig is.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top