De Brit heeft zijn eigen esportsorganisatie opgericht, genaamd Quadrant.

Nu hij een bekend figuur is op Twitch telt Lando Norris een grote community die zijn carrière in zowel de echte als de virtuele wereld volgt. De McLaren-rijder neemt vaak deel aan sim races waarin hij regelmatig aan de zijde van een zekere Max Verstappen te zien is en hij heeft al geruime tijd een onmiskenbare belangstelling voor esports. Net als andere piloten die hem voorafgingen, heeft hij beslist om de sprong te wagen en zijn eigen organisatie op te zetten.

Norris zien we vaak aan het werk in virtuele races – © Motorsport Images

In tegenstelling tot Romain Grosjean (F1-piloot voor Haas; nvdr) en zijn R8G-team dat in april het licht zag, zal het Quadrant zich niet beperken tot de categorie sim racing en is de organisatie van plan uit te breiden naar andere games in de loop der tijd. Het zal echter nog een tijdje duren voor we de kleuren van Quadrant op toekomstige toernooien zullen kunnen aanschouwen. De nieuwe organisatie zal zich in eerste instantie namelijk richten op het creëren van online content, vooraleer het een plaats binnen de competitieve scene zal ambiëren.

Voor die content doet Norris beroep op de diensten van verschillende grote YouTubers die gespecialiseerd zijn in racegames, zoals Aarava (459.000 abonnees) en SuperGT (439.000 abonnees). De eerstgenoemde brengt heel wat content over F1 op de door Codemasters ontwikkelde game en was ook even manager bij Sauber (Alfa Romeo) in de F1 Esport Series. De tweede wordt vaker geassocieerd met Gran Turismo en vlogt ook gedurende kartingwedstrijden.

Norris wordt beschouwd als een van de meest populaire piloten op de F1-grid en heeft een grote media-aura. Zijn investering in een organisatie als Quadrant is goed nieuws voor de esportswereld, maar ook voor de sim racing scene, die blijft groeien en sinds het begin van de gezondheidscrisis steeds meer aandacht krijgt. Hoewel het nog te vroeg is om te weten hoe deze nieuwe organisatie zich zal ontwikkelen op de esportsmarkt, lijdt het geen twijfel dat deze aankondiging opnieuw een bewijs is van de voortdurende toenadering tussen sport en esports.

Copyright afbeelding: Quadrant