Het partnerschap dat per direct in werking treedt, past perfect binnen het plaatje van de Duitse voetballiga (DFL) om de virtuele scene van de Bundesliga verder te professionaliseren.

De ESL zal voortaan de volledige mediaproductie van de nationale competities van de virtuele Bundesliga (VBL) op zich nemen. De “Featured Matches” van het kampioenschap tussen de VBL-teams (Bundesliga en Bundesliga 2) zullen heel wat aandacht krijgen met uitzendingen op de officiële VBL-kanalen vanuit een virtuele studio die door ESL wordt beheerd. Daarnaast verwerft ESL ook de uitgebreide mediarechten van de VBL, evenals de mogelijkheid om deze als licentie te verlenen aan andere media. De 26 clubs van het VBL-kampioenschap zullen hun wedstrijden ook op hun eigen kanalen kunnen uitzenden en er verslag over kunnen uitbrengen.

De twee organisaties zullen ook samenwerken met EA om een speciaal platform aan te bieden op FIFA. Zo zal de VBL Open beschikbaar zijn als een gratis in-game modus. Een individuele speler zal een Bundesliga-team kunnen kiezen om zich proberen te kwalificeren voor de play-offs, waarin de 104 beste spelers zullen strijden voor een ticket voor de grote finale.

Tegelijkertijd vindt de VBL Club Championship plaats waarin de esporters van de clubs uit de eerste en tweede Duitse divisie de strijd met elkaar zullen aangaan in een gesloten competitie om de titel van Duits kampioen eVoetbal. De beste teams kwalificeren zich rechtstreeks voor de grote finale, de andere plaatsen zich voor de play-offs.

© ESL

Met dit nieuwe partnerschap zet ESL zijn expansie voort na de fusie met DreamHack onder de entiteit ESL Gaming en onderstreept het nog wat meer zijn ambitie om een van de wereldleiders te worden binnen de wereld van esports. In een communiqué over de samenwerking met de DFL benadrukt Ralf Reichert, co-CEO van ESL, dat “eVoetbal al vele jaren integraal deel uitmaakt van de esportsgemeenschap en van ESL […] We kunnen de emoties en waarden van het voetbal authentiek overbrengen naar de digitale wereld en de virtuele Bundesliga voor iedereen toegankelijk maken – of je nu fan of atleet bent.”

Het seizoen 20-21 van het VLB-kampioenschap gaat aanstaande dinsdag van start.

Copyright afbeelding: ESL