Niet te missen op tv deze week: hilariteit en emoties

Films | Wil je niet alleen meekijken, maar ook meeleven met je tv?

Door MF

Deel dit nieuws

Dan zit je deze week goed. Deze programma’s toveren gegarandeerd een lach én een traan op je gezicht.

Hilariteit en melancholie

Komiek Jacques Vermeire beet vorige week de spits af in het zesde seizoen van ‘Het Huis’, maar nu de woning verlucht en ontsmet is, neemt Rik Verheye zijn intrek in het bekendste huis van Vlaanderen. De ‘Callboys’-acteur en immer enthousiaste West-Vlaming belooft om zich te gedragen tijdens zijn aanwezigheid in het huis. Kan hij die belofte houden?

Eric Goens aanhoort de wildste verhalen en ziet hilarische taferelen, zoals Rik die in zijn clownspak door de tuin raast. Maar het volgende moment schuift de acteur aan voor een diepzinnig gesprek over zijn vader: over het feit dat die veel te vroeg is gestorven en over het opgroeien zonder vader. In ‘Het huis’ krijgt Rik trouwens voor het eerst de amateurbeelden te zien van de laatste toneelvoorstelling van zijn vader, en dat maakt veel emoties los.

Bekijk ‘Het huis’ op dinsdag 10 november om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Muziek als troost

We weten eindelijk wie er in ‘The Masked Singer’ onder het masker van Koningin, Duiker en Wolf zat, maar op VTM zit je op vrijdagavond nog steeds goed voor een streepje muziek. De zangers van ‘Liefde voor Muziek’ houden immers een eenmalige reünie. Dat doen ze in coronatijden niet zomaar, voor de sfeer en de gezelligheid, maar wel voor Rode Neuzen Dag. Deze actie draait dit jaar rond muziek.

Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings zorgen voor songs die houvast kunnen bieden in deze verwarrende tijden. 

Uiteraard hebben de muzikanten zelf het ook niet makkelijk tijdens de lockdown. “Net daarom zijn we eigenlijk heel blij dat we dit programma kunnen maken om aan jongeren die het nu ook moeilijk hebben te laten zien: Hey, we zijn jullie niet vergeten. Maar ook om hen de boodschap mee te geven dat muziek echt wel kan helpen tijdens moeilijke tijden”, aldus Sean Dhondt.

Bekijk ‘Liefde voor Muziek’ op vrijdag 13 november om 20u40 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Nordic noir uit IJsland

‘The Valhalla Murders’ is de mysterieuze titel van een nieuwe IJslandse misdaadreeks, gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de jaren ’40. De serie past onmiskenbaar in de traditie van de ‘nordic noir’, de Scandinavische misdaadreeksen uit Zweden, Denemarken en Noorwegen.

In ‘The Valhalla Murders’ gaat een IJslandse politievrouw samen met een uit Noorwegen teruggekeerde collega op zoek naar wat wellicht de eerste seriemoordenaar uit de IJslandse geschiedenis moet zijn. De samenwerking van de twee speurders verloopt aanvankelijk stroef. Want ze konden niet meer van elkaar verschillen én ze dragen allebei hun eigen geheimen mee.

Het spannende misdaadverhaal krijgt een extra dimensie door de intrigerende personages en de beklijvende vertolkingen. De reeks bewijst andermaal dat ook kleine landen grootse fictie kunnen maken.

Bekijk ‘The Valhalla Murders’ op zaterdag 14 november om 20u35 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

De coronacrisis in de woonzorgcentra

‘J’attendrai le Jour et la Nuit’ is een documentaire over de ongeziene crisis in de woonzorgcentra als gevolg van Covid-19. Aan de hand van beelden gemaakt door de bewoners, archiefmateriaal en interviews met betrokkenen, toont de film hoe de crisis de pijnpunten van het politieke beleid rond de zorgsector heeft blootgelegd.

We zien hoe drie Vlaamse woonzorgcentra de pandemie beleven, maar worden ook geconfronteerd met de tekortkomingen in het huidige zorgsysteem.

De documentaire toont hoe de crisis van de voorbije maanden ons meer dan ooit confronteerde met de manier waarop we naar onze ouderen kijken, en hoe ze raakt aan de morele pijlers van onze samenleving. Werd het universele recht van de ouderen op verzorging, waardigheid en genegenheid opgeofferd ten bate van de algemene veiligheid van de rest van de bevolking?

Bekijk ‘J’attendrai le Jour et la Nuit’ op zondag 15 november om 21u10 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top