De NBA komt terug met de feestdagen, en de druk zal van week tot week stijgen

Sport | Terwijl het vorige seizoen amper een maand geleden eindigde met de kampioenszege van Lebron James en de Lakers, is zojuist de datum voor de hervatting van de NBA bekendgemaakt: 22 december. Tot dan staat er nog veel te gebeuren…

Door Pickx

Deel dit nieuws

De coronacrisis had uiteraard een impact op de NBA, die een paar maanden werd stilgelegd om in juli in een verkorte versie te hervatten en door te gaan met play-offs in het klassieke formaat. Terwijl de kampioen meestal in juni bekend is, gevolgd door een hervatting van het seizoen eind oktober, blijft er ditmaal veel minder tijd over tot de startdatum die de League zojuist heeft aangekondigd: 22 december. Een leuk cadeau voor onder de boom voor sneakerfans.

Maar denk ook aan de finalisten van Miami Heat en de Los Angeles Lakers die amper 71 vrije dagen hebben gehad. Dat maakt dit het kortste laagseizoen in de geschiedenis van de sport aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Zelfs de koning, Lebron James, was geen voorstander van een hervatting in december 2020 voordat hij van gedachten veranderde (om financiële redenen). Maar de spelersvakbond keurde uiteindelijk het plan van de League goed. 72 wedstrijden staan er op het speelschema van de teams, 10 minder dan in “normale” seizoenen dus. Een vermindering van het aantal wedstrijden om de spelers in goede vorm te houden voor... de Olympische Spelen in Tokio.

De trainingskampen van de 30 teams zijn ook al ingepland vóór 1 december. Maar in tussentijd zal het vooral achter de schermen zijn dat het nog spannend wordt…
 
Draft en Free Agency

De eerste bijeenkomst is de NBA Draft die gepland staat voor 18 november. De NBA Draft zorgt ervoor dat jonge basketbalspelers zich kandidaat kunnen stellen om in de NBA te spelen. Teams zullen in volgorde de beste kandidaten kunnen uitkiezen. Maar tegen die tijd zou er al beweging kunnen zijn tussen de teams die hoger in de hiërarchie willen komen en degenen die een ervaren speler op de kop willen tikken.

Ook ligt de Free Agency in het verschiet, het moment waarop spelers die vrij zijn van een contract, zullen onderhandelen en met de teams in gesprek gaan. En er zijn veel namen beschikbaar: we denken aan Brando Ingram, vorig jaar de ‘Most Improved Player’, Montrezl Harrel, beste zesde man van het jaar, of zelfs veilige gokken als Fred VanVleet, Serge Ibaka of Danilo Gallinari. Een Free Agency die ook bij de Lakers voor animo zal zorgen, aangezien de kampioen 10 contractvrije spelers op de markt loslaat.

Veel spelers zullen sportieve en financiële belangen tegen elkaar moeten afwegen, in een jaar waarin ook de basketwereld financieel werd getroffen door de gezondheidscrisis.

De NBA-spelers treden weer aan op 22 december, en als kers op de taart (of op de kerststronk) is er ook sprake van een geleidelijke terugkeer van het publiek in de zalen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top