De Rode Duivels staan voor een belangrijke wedstrijd tegen Engeland. België wil wraak nemen voor de 2-1-nederlaag uit de heenmatch en daarvoor rekent het op zijn absolute topspelers. Als België wint, is het bijna zeker van de Final Four van de Nations League.
Engeland won de vorige partij, nadat de Belgen de eerste helft nochtans een klasse sterker bleken te zijn. Tijdens die wedstrijd moesten de Rode Duivels het zonder een aantal sterkhouders doen.

Bondscoach Roberto Martinez kan deze keer wel over een aantal van die topspelers beschikken, die de vorige keer moesten afhaken. Zo zijn Thibaut Courtous, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen er weer bij, die toch een extra kwaliteitsinjectie geven aan de defensie. Op links is Thorgan Hazard weer van de partij, waar Timothy Castagne en Yannick Carrasco dan weer ontbreken door blessures.

Geen Eden Hazard

Kevin De Bruyne viel geblesseerd uit tegen Engeland, maar is weer klaar voor de dienst. Het is bijzonder jammer dat Eden Hazard, die eindelijk weer aan spelen toekwam na maanden blessureleed, positief testte op het coronavirus, anders was ook hij weer van de partij. Hij speelde al een jaar geen wedstrijd meer voor België.

Het blijft wel afwachten of Romelu Lukaku zal spelen nadat hij met een spierblessure kampte. Inter wil hem liever niet in actie zien komen. Wie er wel weer bij is en die een maand geleden nog ontbrak tegen de Engelsen, is Dries Mertens.

Mits zege is kwalificatie bijna een feit

De troepen van Roberto Martinez beginnen in een zetel aan de partij in het stadion van Oud-Heverlee Leuven, want met een 9 op 12 staan ze aan de leiding. Engeland boekte een 7 op 12 en kan enkel tevreden zijn met een zege tegen de Belgen. Op de laatste speeldag ontvangt België Denemarken, die ook een 7 op 12 boekten. België staat bij een zege tegen Engeland met anderhalf been in de Final Four van de Nations League.

België-Engeland is vanaf 20u20 live te volgen op VTM.