Met deze tips wordt 2021 hét jaar van David Goffin

Sport |

Met de verwachte aanstelling van coach Germain Gigounon, die hij zou weggekaapt hebben van landgenote Ysaline Bonaventure, wil David Goffin (ATP14) zichzelf herlanceren in 2021. Maar hoe moet hij dat doen? En op welke punten zullen de twee heren moeten werken? Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de vele afgelastingen in het professionele tenniscircuit werd het seizoen 2020 zeer onregelmatig voor David Goffin. Als klap op de vuurpijl kreeg onze nummer veertien van de wereld zelf ook te kampen met het coronavirus. Goffin ondervond hierdoor evenwichtsstoornissen, verloor zijn goed ritme en een deel van zijn conditie. Samen met zijn nieuwe coach zal Goffin zijn lichaam klaar moeten stomen, wil hij opnieuw de top tien van de ATP-lijst binnensluipen.

Motivatie
Goffin staat te boek als een introverte en gevoelige tennisser. Door de perikelen van het afgelopen seizoen verloor hij niet enkel lichamelijke kracht maar ook zijn mentale motivatie om op dezelfde manier door te blijven tennissen. Hij wou een andere aanpak van zaken en nam daarom afscheid van zijn voormalige coach Thomas Johansson. Met de aanstelling van een nieuwe coach moet dat probleem verholpen worden. “Als je niet meer 110% gemotiveerd bent om met elkaar door te gaan, kan je maar beter stoppen”, liet hij zich over deze kwestie uit.

Voetenspel
Goffin is niet de grootste en ook niet de sterkste. Zijn kleine gestalte maakt hem wel tot één van de wendbaarste tennissers van het circuit, tenminste als hij zijn voetenwerk heeft geperfectioneerd. Om dit te kunnen doen zal Goffin uiterst geconcentreerd alle details van zijn voetenspel moeten analyseren om het nadien naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Coördinatie 
Ondanks dat Goffin tot de top 20 van beste tennisspelers ter wereld behoort, valt er soms kritiek te horen op enkele elementen van zijn spel. Zo zou de coördinatie van zijn handen ten opzichte van zijn voeten op de court voor verbetering vatbaar zijn. Goffins heupbewegingen zouden volgens kenners ook om verdere verfijning vragen. Werkt hij samen met zijn nieuwe coach aan de volgende punten, dan zou hij wel eens definitief tot de besten ter wereld kunnen behoren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top