Enkele opmerkelijke uitvindingen uit Hollywoods trukendoos

Films |

Vandaag is het de ‘Dag van de Uitvinders’ en gelukkig voor ons kunnen uitvinders heel wat inspiratie halen uit Hollywoods grote trukendoos. Proximus Pickx selecteerde daarom enkele van de meest opmerkelijke uitvindingen die de knapste koppen onder ons een heel eind op weg kunnen helpen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'Neuralyzer' - Men in Black (1997)

Wat doe je als je jouw bevolking wil beschermen tegenover zaken die ze nog niet begrijpen? Juist, je ontwikkelt een tool waarbij je massaal de laatste minuten uit hun geheugen kan wissen. Dat deden de onderzoekers uit ‘Men In Black’ blijkbaar in 1997. Met de ‘Neuralyzer’ wilden Will Smith en co. de menselijke getuigenissen van buitenaardse wezens op aarde te wissen om geen paniek te veroorzaken. Of dat vandaag de dag nog zou lukken is nog maar de vraag. Met al die mobiele camera’s in ieders broekzak wordt alles immers direct opgenomen.

'Snow White'-machine - Déjà Vu (2006)

De Amerikaanse FBI heeft een geheime technologie ontwikkeld waarbij ze in de tijd kunnen reizen om desastreuze gebeurtenissen in de samenleving te vermijden. Dat zien we in ‘Déjà Vu’ (2006) met Denzel Washington die inspecteur Doug Carlin speelt. Carlin wordt uitgenodigd in een team dat onderzoek voert naar een zopas uitgevoerde terroristische aanslag. Dat team beschikt over een speciale machine, genaamd ‘Snow White’, dat terug kan keren in de tijd. Wanneer Doug ontdekt dat er daadwerkelijk levens kunnen worden gered zet hij alles op het spel om de dader op te sporen en de terroristische aanslag te verijdelen.

 

Tijdmachine - The Time Machine (2002)

Alexander Hartdegen is een wetenschapper uit 1899 die werkt als docent aan de New Yorkse Columbia Universiteit. Hij gelooft dat hij een machine kan maken die tijdreizen mogelijk maakt maar wordt op hoongelach onthaald als hij zijn voorspellingen wereldkundig maakt. Op een avond worden hij en zijn verloofde overvallen waarbij zij het leven laat. Verscheurd door verdriet probeert Alexander zijn tijdmachine te bouwen die deze gebeurtenis ongedaan moet maken. Het lukt hem deze te bouwen en hij zet koers richting het verleden

 

Bediening computersysteem - Minority Report (2002)

Dankzij het speciale team van helderzienden, genaamd ‘Pre-Crime’ kan de politie van Washington in 2054 nagenoeg alle misdaad voorkomen. Wanneer het hoofd van dit team, John Anderton (Tom Cruise), wordt aangeduid als de volgende die een moord zal uitvoeren slaat hij op de vlucht voor zijn eigen politiedienst. Hij wil weten waarom hij een moord zou plegen en hoe hij dit kan voorkomen. Tijdens de film zagen we hoe John Anderton doorheen de visioenen van de helderzienden kon bladeren door middel van een nieuwe vorm van computerbesturing. Deze nieuwe visie op computerbesturing werd kort nadien door de pers als revolutionair beschouwd.

Exoskelet - Iron Man (2008)

Miljardair, filantroop, uitvinder en zakenman Tony Stark wordt na een wapendeal vastgehouden in een afgelegen Irakese grot. Als ultieme pasmunt haalden de ontvoerders Tony Starks hart uit zijn lichaam en plaatste in ruil een batterij die zijn lichaam aan de praat houdt. Tony Starck zag dat deze batterij veel meer aan de praat kon houden dan zijn eigen lichaam, namelijk ook een gewapend exoskelet waarmee hij zijn vrijheid terug kan krijgen... Het exoskelet uit de deze Marvel-film dient als inspiratie voor een echt militair exoskelet. Zo zouden verschillende Amerikaanse universiteiten druk in de weer zijn om hun eigen Iron Man-achtige skelet te bouwen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top