Terug op de buis: enkele van Vlaanderens mooiste televisieseries!

Series |

Het Vlaamse televisielandschap telt heel wat pareltjes waarvan enkele nog steeds te herbekijken zijn op de buis. Dankzij deze heruitzendingen kan ook de jongste generatie opnieuw kennismaken met de crème-de-la-crème van wat Vlaanderen ooit te bieden had. Proximus Pickx geeft alvast enkele kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sara

'Sara’ vertelt het romantische liefdesverhaal van het ‘lelijke eendje’ Sara De Roose, een hoofdrol voor Veerle Baetens, die aan de slag gaat bij het modehuis 'Présence'. Daar ontmoet ze Simon Van Wijck (Gert Winckelmans), de zoon van de directeur, op wie ze op slag verliefd wordt.

Bekijk 'Sara' elke weekdag om 12u25 en om 18u20 op VTM

Code 37

De knappe Hannah Maes (Veerle Baetens) heeft op haar 30ste gekozen voor de Recherche, sectie Zeden. Daar heeft ze ook een goede reden voor, want ze heeft alleen een toekomst wanneer ze eindelijk afrekent met haar verleden. Naast de cases die Hannah samen met haar team, bestaande uit Kevin, Bob en Charles, oplost, bijt Hannah zich opnieuw vast in haar persoonlijk onderzoek. Hannah is, ten koste van alles, vastbesloten om de waarheid te achterhalen.

Bekijk ‘Code 37’ elke dinsdag en donderdag om 18u15 op CAZ 2

Wittekerke

In Wittekerke volgen we het wel en wee van de inwoners van het gelijknamige fictieve Vlaamse kuststadje. Centraal in de serie staat café ‘De Schorre’ waar verschillende bewoners samenkomen en belangrijke plotwendingen in gang worden gezet. Heel wat acteurs hebben dankzij een rol in Wittekerke hun verdere carrière kunnen lanceren. Denk maar aan Kürt Rogiers, Peter Bulckaen, Werner Desmedt en Veerle Baetens.

Herbekijk ‘Wittekerke’ elke dag om 14u15 op VTM

Nonkel Jef

Nonkel Jef is een fictieve Vlaamse boer uit het fictieve Kempische dorpje Ginderbos. Hij wil vooral zijn eigen leven leiden en probeert overal munt uit te slaan. Als hij het moeilijk heeft in het leven keert hij zich naar zijn trouwe handpop ‘Rosse Modest’. Nonkel Jef maakt heel wat avonturen mee en staat er om bekend veelvuldig te vloeken. Zo kennen de meeste Vlaamse kijkers hem door de uitspraak: “godvernondemiljaardedju”.

Herbekijk ‘Nonkel Jef’ elke dag om 13u15 op CAZ 2

De Smaak van De Keyser

Helena De Keyser is een voormalige jeneverstookster uit Hasselt die tijdens de Tweede Wereldoorlog haar grote liefde Alfred verliest. Decennia later vraagt ze haar kleindochter Alessandra op zoek te gaan naar wat er gebeurd is met Alfred. Hij zou immers op mysterieuze wijze om het leven zijn gekomen. Alessandra graaft in het verleden van haar familie op zoek naar de waarheid en ontdekt heel wat geheimen...

Herbekijk ‘De Smaak van De Keyser’ elke dag om 11u00 op Eén

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top