Deze beroemdheden hebben ooit een wetenschapsstudie gevolgd

Series | Op deze dinsdag 10 november wordt de Internationale Dag van de Wetenschap gevierd, ter bevordering van de mondiale vrede en de ontwikkeling. Wist je dat volgende beroemdheden een wetenschappelijke opleiding gevolgd hebben alvorens de sterrenstatus te bereiken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rowan Atkinson

Het is moeilijk voor te stellen, maar de stuntelige, simpele en onschuldige Mr. Bean heeft een verleden in de wetenschap. Rowan Atkinson liep school aan hetzelfde college als de Britse oud-premier Tony Blair. Hij behaalde een diploma in elektrotechniek aan de universiteit van Newcastle.

In 1975 ging hij verder op dezelfde weg en behaalde een master in elektrotechniek en de titel van ingenieur aan Oxfords Queen's College. Daar laat hij zich kennen als schrijver en speelt hij sketches met de Oxford Revue, een comedy-ensemble bestaande uit Oxford-studenten. Vervolgens lanceerde hij zijn eigen radioshow op de BBC.

Natalie Portman

Portman begon op jonge leeftijd aan haar acteercarrière, maar dat heeft haar schoolloopbaan nooit in de weg gestaan. In 2003 behaalde ze haar psychologiediploma aan de prestigieuze Harvard-universiteit, terwijl ze op de piek van haar carrière stond met de opnames van 'Star Wars: Episode IV: A New Hope'. Voordat ze haar master behaalde was de Oscarwinnares, die in 1993 debuteerde in de film 'Léon' van Luc Besson, werkzaam als assistente van de neurowetenschapper Stephen Kosslyn in diens onderzoekslaboratorium voor neuropsychologie.

Lisa Kudrow

Lisa Kudrow staat voor eeuwig in de geschiedenisboeken als het personage Phoebe uit de populaire sitcom 'Friends', maar ze beschikt ook over een solide wetenschappelijke bagage. Ze volgde universitaire studies in de biologie en stond nadien haar vader, Dr Lee Kudrow, bij in onderzoeken. Dr. Kudrow was wereldwijd gerenommeerd omwille van zijn onderzoek naar hoofdpijn. Door naar een acterende vriend van haar broer, Jon Lovitz, te kijken, werd haar goesting om zelf comédienne te worden aangewakkerd. Ze volgde improvisatieles en startte haar acteercarrière door in theatervoorstellingen en in tal van tv-series te verschijnen.

Ashton Kutcher

De vedette van 'That '70s Show', 'Sex Friends', 'The Butterfly Effect' en 'Jobs' had ook niet meteen een acteercarrière voor ogen. In 1997 studeerde Kutcher biochemie aan de universiteit van Iowa, wanneer een schoonheidsconcours zijn plannen in de war stuurt en hem naar New York brengt, waar hij een modelcarrière aanvat. Enkele jaren later streek hij neer in Los Angeles, waar hij de rol van Michael Kelso versiert; een knappe, prettig gestoorde tiener in 'That '70s Show'.

Cindy Crawford

Niet eenvoudig om een modellencarrière op de rails te houden als je ster zo snel rijst als die van Cindy Crawford. Op amper 15-jarige leeftijd werd ze opgemerkt door een fotograaf, en twee jaar later maakte ze deel uit van het kransje finalisten van het  'Look of the Year'-concours van het befaamde agentschap Elite. Ondanks dat ze een beurs verkreeg om haar ingenieursstudies aan de Northwestern University in Chicago voort te zetten, besloot de jongedame na enkele maanden om zich volledig te wijden aan haar modellencarrière. Ze zou één van de meest vermaarde modellen van de jaren 90 worden en zou meer dan 600 keer op de voorpagina van allerhande magazines wereldwijd verschijnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top