Het hoofdpersonage kwijt? Toch gingen deze tv-series verder

Series | De held of heldin is vaak de drijvende kracht van een tv-serie. Toch komt het echter voor, om verschillende redenen, dat een steracteur na een aantal seizoenen uit een serie stapt. Dit stelt de producenten voor een dilemma: doorgaan of stoppen met de serie? Pickx zoomt in op vier series die voor de eerste oplossing hebben gekozen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Office

Na zeven seizoenen, meer dan duizend idiote dingen en een ontroerend afscheid, besloot Michael Scott om ermee te kappen bij de Dunder Mifflin Paper Company. Als centrale figuur in de Amerikaanse versie van 'The Office' laat de gênante maar vertederende baas de sleutels van het kantoor over aan zijn trouwe medewerkers als hij naar Colorado verhuist. Hoewel de reeks na het vertrek van Steve Carell nooit meer hetzelfde was, bewees de serie dat ze nog twee seizoenen kon overleven. De makers slaagden er inderdaad in om kleurrijke bijpersonages verder te ontwikkelen en ze net zo vertederend te maken als dat van Michael Scott. In de allerlaatste aflevering van de reeks zal Michael wel nog een korte verschijning maken.

House of Cards

Aan het begin van het zesde seizoen van 'House of Cards', dat ons een kijkje achter de schermen van de Amerikaanse politieke macht geeft, waren de fans niet al te verbaasd dat Frank Underwood, de meedogenloze president die door Kevin Spacey werd vertolkt, was overleden. In oktober 2017 hielden beschuldigingen van aanrandingen en seksuele intimidatie Spacey van de set van de serie. De scenaristen besloten dan maar om het vervolg van de intrige te focussen op zijn vrouw Claire, een rol vertolkt door Robin Wright. De diverse beschuldigingen hebben ook het einde van de show bespoedigd: Netflix kondigde vervolgens aan dat het zesde seizoen het laatste zou zijn.

Vampire Diaries

De aankondiging van Nina Dobrev dat ze uit 'The Vampire Diaries' zou stappen om zich te wijden aan haar familie en haar filmcarrière was voor veel fans hartverscheurend nieuws. In 2015 onthulde de actrice, die zowel Elena Gilbert als Katherine Pierce speelde, dat ze de fantasyserie aan het einde van het zesde seizoen zou verlaten, waardoor de Salvatorebroers alleen achterbleven in Mystic Falls. Een serieus verlies voor de serie, maar de scenaristen vonden een slim voorwendsel om haar verdwijning te rechtvaardigen: Elena's leven wordt gelinkt aan haar beste vriendin Bonnie, wat betekent dat ze in een diepe slaap valt en ze pas weer wakker zal worden als Bonnie sterft. De steractrice maakte haar grote comeback in de laatste aflevering van seizoen 8.

Once Upon A Time

Net als Nina Dobrev liet ook Jennifer Morrison haar hoofdpersonage vallen na zes jaar lang de rol van Emma Swan te hebben gespeeld in de sprookjesserie 'Once Upon A Time'. De actrice, op zoek naar nieuwe uitdagingen, verliet in feite net op tijd een zinkend schip. De serie had rampzalige kijkcijfers en zou het niet lang meer trekken zonder de hoofdrolspeelster. Ondanks een reboot-poging, met deze keer de focus op Henry Mills, haar zoon, werd de serie aan het einde van het zevende seizoen stopgezet door de Amerikaanse zender ABC.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top