ESL Benelux: de eindfase komt eraan!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na zijn grote comeback in september met het reguliere seizoen, richten we onze blik nu langzaam op de ESL Benelux-eindfase, die op 14 november doorgaat.

Op 24 september keerde de ESL Benelux terug, tot groot plezier van de Belgische Counter-Strike-fans. Na een razendsnel regulier seizoen kennen we de namen van de vier teams die zich plaatsten voor de play-offs, die op 14 november zullen doorgaan. De eindfase zal vanop afstand afgewerkt worden vanwege redenen die we inmiddels allemaal kennen en die we niet meer moeten vermelden. Uiteraard kan je het slot van de ESL Benelux volgen op Pickx.be en op Pickx Live.

LowLandLions ver boven de middenmoot


Na het winnen van de 3e etappe van de Number One Legend Stage, kwam het voormalige Defusekids-team ontketend aan de start van de competitie. Eén blik op de resultaten volstaat om te zien wie op papier de competitiefavoriet is. Het Belgische team wint altijd met indrukwekkende scores en het staat buiten kijf dat het een veel hoger spelniveau haalt dan de concurrentie. Het is inderdaad een van de voordelen van het competitieformat, in “Round Robin” speelt elk team minstens één keer tegen al zijn tegenstanders. Het is een goede manier om jezelf te vergelijken met de opponenten.

In het reguliere seizoen verloor LowLandLions slechts één wedstrijd, tegen de leden van Sector One met een spannende 13-16-score. LLL eindigde logischerwijs helemaal bovenaan in het reguliere seizoen en wist zich reeds op de voorlaatste speeldag van het kampioenschap te kwalificeren voor de play-offs. Zo’n voorsprong haal je niet in op twee wedstrijden.

© Liquipedia

LowLandLions zal het opnemen tegen Doggers, seed 4 van het reguliere seizoen en het team dat zich op het nippertje kon plaatsen voor de eindfase met drie overwinningen en drie nederlagen. Wizards Esports Club en JoinTheForce staan tegenover elkaar in de andere tabelhelft.

Afspraak op 14 november op Pickx Live (Proximus TV) en op Pickx.be om de afloop van deze Winter Split te volgen. Wie van LowLandLions, Doggers, Wizards Esports Club of JoinTheForce wint de titel en de €3500 die beloofd zijn aan de winnaar? Wordt vervolgd…

Copyright afbeelding: ESL Gaming Benelux

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top