'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' op Proximus Pickx

Het is weer zover, de tweede coronagolf heeft gezorgd voor een tweede lockdown. De restaurants en cafés moeten opnieuw de deuren sluiten en ook de bioscoopzalen volgden al snel. Gelukkig kan je dankzij Proximus Pickx je filmhart ook op je tv-scherm ophalen! Om de cinefielen een hart onder de riem te steken en de filmproducenten en - distributeurs te helpen, lanceren we samen met hen zelf bioscoopreleases via ons eigen video on demand-platform. Wekelijks zullen we recente films toevoegen aan de nieuwe sectie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' in de Proximus VOD catalogus.

De Grote Sinterklaasfilm

In deze Sinterklaasfilm van Lucio Messercola zitten Sinterklaas en de Pieten met een groot probleem: het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Het Sinterklaasfeest hangt aan een zijden draadje. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kan het Sinterklaasfeest gered worden?

‘De Grote Sinterklaasfilm’ is vanaf 10 november te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online !

Berlin Alexanderplatz

De 30-jarige Francis ontvlucht zijn thuisland Guinée-Bissau door illegaal de Middellandse zee over te steken richting Duitsland. Hij droomt luidop van een nieuw leven in de hoofdstad Berlijn, maar leert snel dat er in zijn situatie niet veel anders op zit dan in het zwart te werken op een bouwwerf op de Alexanderplatz. Deze film van de Duitse Afghaan Burhan Qurbani is gebaseerd op de gelijknamige roman van Alfred Döblin en behoorde tot de officiële competitie van de Berlinale 2020.

'Berlin Alexanderplatz' is vanaf 10 november te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Corpus Christi

De jonge misdadiger Daniel ontwikkelt een band met pater Tomasz in een hervormingscentrum. Na zijn ontslag hoopt hij naar het seminarie te gaan, maar zijn criminele achtergrond werkt niet in zijn voordeel. In plaats van zijn job als arbeider in de houtzagerij van een klein dorp, zoekt hij echter zijn toevlucht in de kerk. Door zich voor te doen als priester, met de hulp van een gestolen habijt, slaagt hij erin de zieke oude priester te vervangen en besluit hij zijn rol ter harte te nemen.

Polen blijft een land waar het katholicisme een grote rol speelt. Regisseur Jan Komasa en scenarist Mateus Pacewicz proberen op basis van hun dramatische spektakel het gewicht van religie in de samenleving aan te kaarten. De jonge Bartos Bielenia levert op zijn beurt een glansprestatie af in een rol die hem op het lijf geschreven lijkt.

'Corpus Christi' is vanaf 10 november te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Painted Bird

Deze Slavo-Oekraïns-Tsjechische langspeelfilm van Vaclav Marhoul had de eer deel uit te maken van de officiële selectie van het filmfestival van Venetië in 2019. Met zijn magnifieke fotografie is 'The Painted Bird' vooral een unieke visuele en sensoriële ervaring die de toeschouwer in een Oost-Europa dat verwoest is door de Tweede Wereldoorlog onderdompelt. Daar ontmoet een jonge Joodse wees die op zoek is naar een schuilplaats beesten en mensen die hem niet altijd te hulp schieten, en is hij getuige van taferelen van zeldzaam geweld. Een van de films die je omver blazen en niet overschillig laten.

'The Painted Bird' is vanaf nu te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Shirley

Elisabeth Moss bewijst andermaal haar acteertalent in 'Shirley', een fictieve biopic over het leven van thrillerauteur Shirley Jackson. In de hoop om een nieuw leven te beginnen door in te trekken bij de schrijver en haar man, bevindt een jong koppel zich al snel in het middelpunt van een drama dat het onderwerp zal vormen van het nieuwste boek van de auteur.

Deze fictieve biopic van Joséphine Becker dompelt je onder in het griezeluniversum van Shirley Jackson, waarin een verstikkende atmosfeer het huis binnendringt en een ongezonde psychologische dynamiek tussen de personages ontketent.

'Shirley' is binnenkort te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Effacer l'Historique

In een kleine woonwijk ergens in provinciaal Frankrijk worstelen drie personen met de nieuwe technologieën en sociale netwerken. De ongelukkig gescheiden Marie wordt het slachtoffer van chantage door middel van een sekstape. De weduwnaar met schulden, Bernard, ontdekt dat zijn dochter lastig gevallen wordt op school, terwijl taxibestuurder Christine niet begrijpt waarom de beoordelingen van haar klanten niet positiever worden. Samen zullen ze ten strijde trekken tegen de internetreuzen.

Meer nog dan een gekke en hilarische komedie is de negende film van Benoît Delépine en Gustave Kervern, winnaar van een speciale zilveren beer in Berlijn, een waarschuwing voor de gevaren van de digitale wereld. Met onder meer Blanche Gardin, Denis Podalydès, Corinne Masiero, Vincent Lacoste, Benoît Poelvoorde, Bouli Lanners, Michel Houellebecq…

'Effacer l'Historique' is binnenkort te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

House of Hummingbird

Seoel, tijdens de zomer van 1994. Eun-hee, 14 jaar, leeft in een klein appartement samen met haar ouders, haar grote zus en haar oudere broer die niet aarzelt om haar een klap te verkopen. De serieuze student brengt haar vrije tijd door samen met haar liefje en haar beste vriend, waarmee ze lessen Chinees volgt. De komst van een nieuwe onafhankelijke en moderne professor in het privé-instituut zal het wereldbeeld van het jonge meisje op zijn kop zetten.

De winnaar van de Grote Prijs voor de Generatie 14+-competitie (gewijd aan films over adolescentie) op de Berlinale 2019 schetst een huiveringwekkend portret van de plaats van vrouwen in de samenleving met een vleugje feminisme. De modernisering van Zuid-Korea staat daarnaast ook voorop in deze subtiele film van Kim Bora.

'House of Hummingbird' is vanaf nu te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Rocks

Rocks woont in Londen met haar moeder en haar kleine broertje. Van de ene dag op de andere blijft ze plots alleen achter met de jongste telg, aangezien haar moeder spoorloos verdwenen is. Met de hulp van haar beste vrienden, moet Rocks alles op alles zetten om te overleven en te ontsnappen uit het systeem van de sociale diensten. Deze dramafilm met een komische noot wordt gedragen door Bukky Bakray, die perfect the thematiek van de adolescentie en de volwassen problemen waar sommigen onder ons eerder mee te maken krijgen dan anderen.
 
‘Rocks’ is vanaf nu te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!Hope

Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar drie maanden te leven hebt? Het is de vraag die centraal staat in 'Hope', een gevoelig drama van de Noorse filmmaakster Maria Sødahl dat voor een groot stuk op haar eigen ervaringen gebaseerd is. Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård) hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven waardoor ze ook haar lange huwelijk met Tomas opnieuw onder de loupe moet nemen

'Hope' ging in wereldpremière op het Filmfestival van Toronto. Op het Filmfestival van Berlijn, waarin film zijn Europese première beleeefde, kreeg het een Europa Cinemas Label mee. Wat 'Hope' ook zo persoonlijk maakt is dat hoofrolspeler Stellan Skarsgärd een goede vriend is van Maria Sødahl waardoor hij haar strijd met kanker van dichbij heeft meegemaakt.

'Hope' is vanaf 25 november te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top