'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' op Proximus Pickx

Films | De cinemazalen bleven het afgelopen jaar gesloten, maar gelukkig komt daar mogelijk binnenkort een einde aan. Om de cinefielen een hart onder de riem te steken en de filmproducenten en - distributeurs te helpen, lanceerden we samen met hen zelf bioscoopreleases via ons eigen video on demand-platform. Wekelijks zullen we recente films toevoegen aan de nieuwe sectie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' in de Proximus VOD catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Grote Sinterklaasfilm

In deze Sinterklaasfilm van Lucio Messercola zitten Sinterklaas en de Pieten met een groot probleem: het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Het Sinterklaasfeest hangt aan een zijden draadje. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kan het Sinterklaasfeest gered worden?

‘De Grote Sinterklaasfilm’ is vanaf 10 november te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online !

Berlin Alexanderplatz

De 30-jarige Francis ontvlucht zijn thuisland Guinée-Bissau door illegaal de Middellandse zee over te steken richting Duitsland. Hij droomt luidop van een nieuw leven in de hoofdstad Berlijn, maar leert snel dat er in zijn situatie niet veel anders op zit dan in het zwart te werken op een bouwwerf op de Alexanderplatz. Deze film van de Duitse Afghaan Burhan Qurbani is gebaseerd op de gelijknamige roman van Alfred Döblin en behoorde tot de officiële competitie van de Berlinale 2020.

'Berlin Alexanderplatz' is vanaf 10 november te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Corpus Christi

De jonge misdadiger Daniel ontwikkelt een band met pater Tomasz in een hervormingscentrum. Na zijn ontslag hoopt hij naar het seminarie te gaan, maar zijn criminele achtergrond werkt niet in zijn voordeel. In plaats van zijn job als arbeider in de houtzagerij van een klein dorp, zoekt hij echter zijn toevlucht in de kerk. Door zich voor te doen als priester, met de hulp van een gestolen habijt, slaagt hij erin de zieke oude priester te vervangen en besluit hij zijn rol ter harte te nemen.

Polen blijft een land waar het katholicisme een grote rol speelt. Regisseur Jan Komasa en scenarist Mateus Pacewicz proberen op basis van hun dramatische spektakel het gewicht van religie in de samenleving aan te kaarten. De jonge Bartos Bielenia levert op zijn beurt een glansprestatie af in een rol die hem op het lijf geschreven lijkt.

'Corpus Christi' is vanaf 10 november te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Painted Bird

Deze Slavo-Oekraïns-Tsjechische langspeelfilm van Vaclav Marhoul had de eer deel uit te maken van de officiële selectie van het filmfestival van Venetië in 2019. Met zijn magnifieke fotografie is 'The Painted Bird' vooral een unieke visuele en sensoriële ervaring die de toeschouwer in een Oost-Europa dat verwoest is door de Tweede Wereldoorlog onderdompelt. Daar ontmoet een jonge Joodse wees die op zoek is naar een schuilplaats beesten en mensen die hem niet altijd te hulp schieten, en is hij getuige van taferelen van zeldzaam geweld. Een van de films die je omver blazen en niet overschillig laten.

'The Painted Bird' is vanaf nu te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Shirley

Elisabeth Moss bewijst andermaal haar acteertalent in 'Shirley', een fictieve biopic over het leven van thrillerauteur Shirley Jackson. In de hoop om een nieuw leven te beginnen door in te trekken bij de schrijver en haar man, bevindt een jong koppel zich al snel in het middelpunt van een drama dat het onderwerp zal vormen van het nieuwste boek van de auteur.

Deze fictieve biopic van Joséphine Becker dompelt je onder in het griezeluniversum van Shirley Jackson, waarin een verstikkende atmosfeer het huis binnendringt en een ongezonde psychologische dynamiek tussen de personages ontketent.

'Shirley' is binnenkort te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Effacer l'Historique

In een kleine woonwijk ergens in provinciaal Frankrijk worstelen drie personen met de nieuwe technologieën en sociale netwerken. De ongelukkig gescheiden Marie wordt het slachtoffer van chantage door middel van een sekstape. De weduwnaar met schulden, Bernard, ontdekt dat zijn dochter lastig gevallen wordt op school, terwijl taxibestuurder Christine niet begrijpt waarom de beoordelingen van haar klanten niet positiever worden. Samen zullen ze ten strijde trekken tegen de internetreuzen.

Meer nog dan een gekke en hilarische komedie is de negende film van Benoît Delépine en Gustave Kervern, winnaar van een speciale zilveren beer in Berlijn, een waarschuwing voor de gevaren van de digitale wereld. Met onder meer Blanche Gardin, Denis Podalydès, Corinne Masiero, Vincent Lacoste, Benoît Poelvoorde, Bouli Lanners, Michel Houellebecq…

'Effacer l'Historique' is binnenkort te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

House of Hummingbird

Seoel, tijdens de zomer van 1994. Eun-hee, 14 jaar, leeft in een klein appartement samen met haar ouders, haar grote zus en haar oudere broer die niet aarzelt om haar een klap te verkopen. De serieuze student brengt haar vrije tijd door samen met haar liefje en haar beste vriend, waarmee ze lessen Chinees volgt. De komst van een nieuwe onafhankelijke en moderne professor in het privé-instituut zal het wereldbeeld van het jonge meisje op zijn kop zetten.

De winnaar van de Grote Prijs voor de Generatie 14+-competitie (gewijd aan films over adolescentie) op de Berlinale 2019 schetst een huiveringwekkend portret van de plaats van vrouwen in de samenleving met een vleugje feminisme. De modernisering van Zuid-Korea staat daarnaast ook voorop in deze subtiele film van Kim Bora.

'House of Hummingbird' is vanaf nu te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Rocks

Rocks woont in Londen met haar moeder en haar kleine broertje. Van de ene dag op de andere blijft ze plots alleen achter met de jongste telg, aangezien haar moeder spoorloos verdwenen is. Met de hulp van haar beste vrienden, moet Rocks alles op alles zetten om te overleven en te ontsnappen uit het systeem van de sociale diensten. Deze dramafilm met een komische noot wordt gedragen door Bukky Bakray, die perfect the thematiek van de adolescentie en de volwassen problemen waar sommigen onder ons eerder mee te maken krijgen dan anderen.
 
‘Rocks’ is vanaf nu te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!Hope

Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar drie maanden te leven hebt? Het is de vraag die centraal staat in 'Hope', een gevoelig drama van de Noorse filmmaakster Maria Sødahl dat voor een groot stuk op haar eigen ervaringen gebaseerd is. Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård) hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven waardoor ze ook haar lange huwelijk met Tomas opnieuw onder de loupe moet nemen

'Hope' ging in wereldpremière op het Filmfestival van Toronto. Op het Filmfestival van Berlijn, waarin film zijn Europese première beleeefde, kreeg het een Europa Cinemas Label mee. Wat 'Hope' ook zo persoonlijk maakt is dat hoofrolspeler Stellan Skarsgärd een goede vriend is van Maria Sødahl waardoor hij haar strijd met kanker van dichbij heeft meegemaakt.

'Hope' is vanaf 25 november te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


The Vigil

In deze bovennatuurlijke horrorfilm uit 2019 vertolkt Dave Davis de rol van Yakov Ronen, een joodse jongeman die het niet meer zo nauw neemt met zijn geloof. Wanneer mijnheer Litvak, een oude man uit zijn geloofsgemeenschap, overlijdt, wordt aan Yakov gevraagd om de wacht te houden bij het lichaam tot de begrafenis, een ritueel dat "shamira" heet. Wat de jongeman echter niet weet, is dat Litvak de Holocaust heeft overleefd. In het concentratiekamp Buchenwald werd hij bezeten door een parasitaire kwade geest, "dibboek" genaamd. Met zijn smalle vingers en hoofd naar achteren gekeerd, is de dibboek het symbool van een geplaagde ziel die zijn gruwelijke verleden niet achter zich kan laten. Nu Litvak is overleden, jaagt de dibboek op een nieuw, jong slachtoffer: Yakov.
 
Regisseur Keith Thomas maakt in 'The Vigil' spaarzaam gebruik van speciale effecten, en vertrouwt daarbij op het aloude horroprincipe dat hetgene wat we niet zien soms enger is dan wat we wel kunnen zien. Ook acteur Dave Davis zet overtuigend zijn rol van Yakov neer, zonder te overdrijven.
 
‘The Vigil’ is vanaf 9 december te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!The Singing Club

De stoïcijnse, conservatieve Kate is de vrouw van een Britse militair die op missie is in Afghanistan. Ze probeert de eenzaamheid uit haar leven te verbannen door een vrouwenkoor op te richten. Wanneer de vrijdenkende Lisa haar intrede maakt in het koor, komt ze al gauw onzacht in aanraking met Kate. Wanneer de legerleiding het talent van de dames opmerkt en het koor uitnodigt om op te treden in de iconische Royal Albert Hall in Londen, staan de koorleden voor de grootste uitdaging van hun leven.
 
'The Singing Club' is een tragikomische, hartverwarmende film waarin het belang van solidariteit duidelijk wordt benadrukt. Kristin Scott Thomas en Sharon Horgan vertolken op effectieve wijze kolonelsvrouw Kate en de rebelse Lisa, die elkaars tegenpool zijn.
 
‘The Singing Club’ is vanaf 16 december te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!The Burnt Orange Heresy

'The Burnt Orange Heresy' is een stijlvolle crime thriller waarin de wegen van de kunst- en onderwereld elkaar kruisen. Met een sterrencast die bestaat uit Claes Bang (THE SQUARE), Elizabeth Debicki (WIDOWS, TENET), Donald Sutherland en Mick Jagger. Over een kunstcriticus die tegen elke prijs een werk van een legendarische kunstenaar probeert te bemachtigen.

Nadat de charmante kunstcriticus James Figueras (Claes Bang) de extraverte Berenice Hollis (Elizabeth Debicki) ontmoet, reizen de nieuwe geliefden af naar het landgoed van kunstverzamelaar Cassidy (Mick Jagger). Hun gastheer onthult dat hij Jerome Debney (Donald Sutherland), een van de meest raadselachtige schilders aller tijden, onderdak verleent. Debney leidt een teruggetrokken bestaan op het landgoed. Cassidy stelt de ambitieuze James in de gelegenheid Debney te interviewen. Een unieke kans. Maar Cassidy stelt wel een voorwaarde… om daaraan te voldoen raakt James verstrikt in een web van leugens en hebzucht.

‘The Burnt Orange Heresy’ is vanaf 16 december te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Peninsula

De Koreaanse horrorfilm 'Peninsula' is helemaal thuis in het zombiegenre. Het vervolg op 'Last Train to Busan' vindt vier jaar later plaats. Het Koreaanse schiereiland is verlaten en overrompeld door zombies. Een groep huurlingen besluit terug te keren om een grote som geld op te halen bij een geldtransporttruck. Het is duidelijk dat de missie niet verloopt zoals gepland. Regisseur Yeon Sang-ho wist namelijk vanaf de eerste minuten van de film spanning te creëren.
 
'Peninsula' is vanaf 17/02 te bekijken in de categorie 'VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel' van de Proximus VOD catalogus en de prijs per film bedraagt € 7,99.  Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!
 

The Human Voice

‘The Human Voice’ is op heden de recentste film van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar. De film vertelt het verhaal van een vrouw die de de tijd ziet wegtikken terwijl ze tussen de koffers van haar ex-geliefde zit. Die beloofde dat hij zijn spullen zou komen ophalen, maar komt nooit opdagen. Hij liet ook zijn nerveuze hond achter, die niet lijkt te begrijpen dat zijn baasje hem in de steek laat. De film is dus het verhaal van twee wezens die moeten omgaan met het feit dat ze verlaten zijn. Almodóvar baseerde zich op het theaterstuk met dezelfde naam van Jean Cocteau. In de cast vinden we de geweldige Tilda Swinton (‘Young Adam’, ‘Burn After Reading’, ‘Snowpiercer’) terug in de hoofdrol.
 
‘The Human Voice’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Host

Het afgelopen jaar zijn we allemaal gek geworden van alle zoomcalls, maar eentje zoals die in ‘Host’ heb je waarschijnlijk nog niet meegemaakt. Zes vrienden in lockdown besluiten via Zoom een seance te houden en een geest op te roepen. Maar wat begint als een lolletje mondt al snel uit in een ware nachtmerrie. Wanneer een duistere entiteit opduikt die hen de stuipen op het lijf jaagt, kunnen ze de situatie niet meer de baas. Regisseur Rob Savage besloot de hele film te laten afspelen op een computerscherm, net zoals een andere horrorfilm: ‘Unfriended’ uit 2014. Daardoor heb je als kijker het gevoel dat je echt een van de personages bent en mee met hen in de videocall zit.
 
‘Host’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Twist

Iedereen kent het verhaal van Oliver Twist dat Charles Dickens in 1838 neerpende. ‘Twist’ is een moderne adaptatie van die klassieker. De jonge wees Oliver groeit in deze versie op als een freerunner en graffiti-artiest. The Artful Dodger werd Dodge, Charles Bates heet hier Batesey. Samen bedenken ze een plan om een schilderij te stelen. De cast staat bol van de grote namen zoals het Britse monument Michael Caine, de zangeres Rita Ora en ster van ‘Little Britain’ David Walliams. De hoofdrol is dan weer voor Rafferty Law, de oudste zoon van een zekere welbekende Jude.
 
‘Twist’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Killing of Two Lovers

David is een vader van vier kinderen die wanhopig probeert om zijn gezin samen te houden wanneer de relatie met zijn vrouw bergaf gaat. Terwijl ze hun problemen door proberen te worstelen, spreekt het koppel af dat ze anderen mogen daten. Maar wanneer zijn vrouw een relatie begint met een andere man, heeft David toch de grootste moeite om daarmee om te gaan. En stilaan brokkelt zijn mentale stabiliteit wel heel erg af. Deze beklijvende dramafilm heeft een glansrol weggelegd voor Clayne Crawford, karakterkop uit series als de ‘Lethal Weapon’-reboot en ‘Rectify’. Deze film ging vorig jaar in première op het Sundace filmfestival, waar die met groot applaus ontvangen werd.
 
‘The Killing of Two Lovers’ is vanaf 25 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top