Geubels haalt na de Belgen ook de Hollanders door de mangel

Films | ‘Geubels en de Belgen’ werd een aantal jaren geleden uitgezonden in Vlaanderen en was een groot succes. Komiek Philippe Geubels komt vanavond om 20u40 op Eén op de proppen met 'Geubels en de Hollanders'. Tijd om enkele topfragmenten van 'Geubels en de Belgen' nog eens naar boven te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In zijn nieuwe programma doorkruist Geubels Nederland en gaat op zijn gekende hilarische manier de vooroordelen over de Hollanders behandelen, net als hun gewoontes en tradities. Zijn Nederlanders echt gierig? En klopt het dat de meest luidruchtige personen vaak Nederlanders zijn? Daarnaast waagt Philippe zich samen met Erik Van Looy aan typisch Hollandse zaken zoals zelf stamppot maken of met een caravan op reis gaan.

"Denk dat de leerkrachten boos gaan zijn"

Geubels pakte in 'Geubels en de Belgen' zijn landgenoten aan en deed dat op hilarische wijze. Zo viseerde hij de leerkrachten, die de eeuwige terugkerende grappen te horen krijgen over de meerdere vakanties die zij per jaar hebben. Het filmpje was op YouTube een groot succes met 466.000 views. Geubels eindigde zijn betoog met een vette knippog. "Ik denk dat heel wat leraars boos gaan zijn. Wat gaan ze doen, strafstudie geven?", zei hij op vermakelijke wijze.

"Tom Boonen? Eerder een zak bonen"

Geubels 'viseerde’ ook één van de meest populaire sporten in België: wielrennen. Hij had het onder meer over de wielertoeristen, die bij menig bestuurder wel al eens voor frustraties zorgden. De ideale invalshoek voor Geubels. Het fragment was goed voor 926.000 views, wat de moeite is. "Ze denken dat ze eruit zien als Tom Boonen, maar het is eerder een zak bonen."

"Een loodgieter kan zijn eigen woorden uitvinden"

Eindigen doen we met zijn fragment over loodgieters. Geubels ziet heel wat voordelen. "Je mag vloeken op je werk, een tandarts kan dat bijvoorbeeld niet." Op zijn gekende droge manier werkt Geubels verder op de lachspieren en haalt hij enkele clichés aan. "Ze kunnen woorden uitvinden, zoals ‘spoelzeef’. De spoelzeef van je boiler is kapot. Dat kost normaal 500 euro, maar ik heb er nog één in de ‘camionette’ liggen voor 300 euro." We kijken nu al uit naar zijn hilarische grappen over de Hollanders.

'Geubels en de Hollanders': vanaf 5 november elke donderdag om 20u40 op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top