Eist Thorgan Hazard ook een sleutelrol op in Der Klassiker tegen Bayern?

Sport | Thorgan Hazard is weer helemaal terug. Woensdag speelde de Belg zich in de kijker in het Champions League-duel tegen Club Brugge. Blessurevrij speelde Hazard de hele wedstrijd mee tegen blauw-zwart en zette hij met een goal Borussia Dortmund op weg naar de zege. Herhaalt hij dat dit weekend in Der Klassiker tegen Bayern München?

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Stapje per stapje ben ik terug aan het komen”, liet Hazard onlangs nog weten. Het begin van dit seizoen verliep dan ook alles behalve ideaal voor Thorgan. Een spierscheur zorgde ervoor dat de vleugelaanvaller enkele weken aan de kant moest blijven. Die liep hij uitgerekend op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen tegen zijn ex-ploeg Borussia Mönchengladbach op.

Maar het mag duidelijk zijn dat het fysiek de goede kant aan het opgaan is met Hazard. Tegen Arminia Bielefeld stond Hazard vorig weekend nog 82 minuten tussen de lijnen. Tegen Club Brugge bleef hij de hele wedstrijd op het veld staan en wist hij zelfs te scoren, zijn eerste goal in de Champions League voor Dortmund. Het was voor Hazard zijn tweede goal van het seizoen, nadat hij eerder wist te scoren in het bekerduel tegen Duisburg.

“Ik merk dat mijn speeltijd aan het vergroten is. Dat is positief. Zo doe ik matchritme op. Het volle pond geven 90 minuten lang zit er nog niet in, maar dat komt wel. Met deze goal herbegint nu mijn seizoen”, aldus Hazard.

Belangrijk, ondanks de moordende concurrentie

De terugkeer van de Belg doet de ploeg van Dortmund zichtbaar deugd. Sinds hij met mondjesmaat terug in de ploeg werd gebracht, verloor Dortmund niet meer. Dat maakt een reeks van vier zeges op een rij, waarin ook nog eens tien goals werden gescoord.

Dat Hazard een belangrijke rol vertolkt in het team van Lucien Favre, tonen ook zijn statistieken. Vorig seizoen scoorde hij zeven goals en deelde hij dertien assists uit. Enkel ploegmaat Jadon Sancho en Thomas Müller van Bayern deden beter qua assists in de Bundesliga. Nochtans is de concurrentie binnen de ploeg niet mals. Julian Brandt, Marco Reus, Raphael Guerreiro, Giovanni Reyna en Jadon Sancho zijn allemaal uitmuntende offensieve troeven binnen de kern van Dortmund.

Gezien het drukke schema is het uiteraard geen overbodige luxe om af en toe eens te roteren, wat Hazard ook beseft. “Het seizoen is nog lang. Ik weet dat ik genoeg wedstrijden zal voetballen waarin ik kan laten tonen wat ik in mijn mars heb. Dat wist ik reeds vorig seizoen te bewijzen”, aldus de Rode Duivel.

Of Hazard dit weekend een rol van betekenis zal spelen, is nog koffiedik kijken. Alleszins wacht er aanstaande zaterdag Dortmund een zware dobber. In het eigen Signal Iduna Park mogen de geel-zwarten zich opmaken voor Der Klassiker, waarbij rivaal Bayern München over de vloer komt. Het wordt sowieso al een clash tussen Erling Haaland en Robert Lewandowski, misschien wel de twee beste spitsen ter wereld op dit moment.

Volg alles van Der Klassiker op zaterdag 7 november vanaf 18u30 op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Schema speeldag 7 Bundesliga

Vrijdag 6/11
Werder Bremen - Keulen (vanaf 20u30 op Eleven Sports 1)

Zaterdag 7/11
Leipzig - Freiburg (15u30)
Augsburg - Hertha Berlin (vanaf 15u30 op Eleven Sports 2)
Mainz - Schalke (vanaf 15u30 op Eleven Sports 3)
Union Berlin - Bielefeld (15u30)
Stuttgart - Frankfurt (15u30)
Dortmund - Bayern München (vanaf 18u30 op Eleven Sports 2)

Zondag 8/11
Wolfsburg - Hoffenheim (15u30)
Bayer Leverkusen - Mönchengladbach (vanaf 18u op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top