Royal Antwerp FC neemt het zondag op tegen Standard. Die match is speciaal voor Luciano D’Onofrio, de grote sportieve baas op de Bosuil. Hij bezorgde in het verleden Standard eindelijk weer succes. De geruchten over een terugkeer naar Luik worden steeds hardnekkiger.
Paul Gheysens nam Antwerp over in 2017 en sindsdien gaat het zeer goed met de club. Er staat stilaan een prachtig stadion en de club groeit gestaag naar de Belgische top. Gheysens deed een gouden zet door Luciano D'Onofrio de sportieve baas te maken. Hij haalde tal van goede spelers en ook Laszlo Bölöni en Ivan Leko als trainers, en dat leverde een 8ste, en twee keer een 4e plaats op.

Prijs met Antwerp

Enkele maanden geleden werd de eerste prijs gewonnen met de Beker van België, toen met 1-0 werd gewonnen van Club Brugge. Het was voor Antwerp de eerste prijs in 28 jaar tijd. Dit seizoen speelt de Great Old weer bovenaan mee en de landstitel is het hoofddoel. Voor D'Onofrio zou een titel heel welkom zijn. Het zou immers een uitgelezen kans zijn om Antwerp na drie jaar al via de grote poort te verlaten. De geruchten over een terugkeer naar Standard klinken immers steeds luider.

Vriendschap met Fornieri

Dat heeft alles te maken met het feit dat de Luikse zakenman François Fornieri zich enkele maanden geleden inkocht bij Standard en de korte termijn de grote baas zal worden bij de Rouches. Fornieri en D’Onofrio zijn goede vrienden en een samenwerking lijkt op til te staan. D'Onofrio was al van 1998 tot 2011 aan de slag bij Standard. In 2008 zorgde hij ervoor dat er een enorm feest uitbarstte in Luik toen Standard voor het eerst in 25 jaar de landstitel won. Een jaar later was het weer prijs en daarnaast wonnen de Luikenaars onder het bewind van D'Onofrio ook twee Belgische Supercups en één Beker van België.

Toen Roland Duchâtelet de club overnam, was het einde verhaal voor de ex-spelersmakelaar. Een vertrek dat hem altijd zwaar op de maag heeft gelegen en bij een terugkeer naar Standard kan hij de droom van de fans misschien weer werkelijkheid laten worden. Ondertussen is het alweer 11 jaar geleden dat Standard de titel won. Brengt D'Onofrio wéér redding?

Volg Antwerp-Standard op zondag 8 november om 13u30 live op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!