Real Betis gaat in Barcelona op zoek naar eerste punten tegen topploeg

La Liga | FC Barcelona komt als eerste topploeg aan bod tijdens speeldag negen in La Liga. In het eigen Camp Nou krijgt het Real Betis over de vloer. Terwijl Betis in de top tien vertoeft momenteel, zoekt Barcelona nog naar een plekje bij die eerste tien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het moet herhaald worden: Barcelona heeft nog twee wedstrijden te goed ten opzichte van de meeste ploegen in La Liga. Pakt Barça hier zes op zes, dan draait het gewoon mee in de top vijf. Tegenstanders in die inhaalmatchen zijn Elche thuis en Bilbao op verplaatsing.

Barcelona startte knap aan het seizoen met klinkende zeges tegen Villarreal en Celta, maar sindsdien loopt het niet lekker in de eigen competitie. Terwijl Barça een negen op negen pakte in de Champions League, zoekt het al vier wedstrijden in de competitie naar een zege. Tegen Getafe en de Clasico thuis tegen Real Madrid werd er zelfs verloren.

De Blaugrana kan teren op een zege midweeks. Dinamo Kiev werd in de Champions League met 2-1 opzij geschoven. Job done, maar flitsend was het niet bepaald. Man van de match voor de Catalanen was doelman Marc-André ter Stegen, wat veel zegt over de partij van Barcelona. Ter Stegen, die zijn comeback maakte na zijn knieoperatie van augustus, voorkwam meerdere keren dat Kiev op gelijke hoogte kon komen.

Zwakke defensie Betis

Barcelona kijkt dit weekend in eigen land Real Betis in de ogen, dat momenteel op een zevende plaats prijkt met twaalf punten. Betis is voorlopig een ploeg waar het zwart of wit is dit seizoen. Van de acht gespeelde wedstrijden won het vier duels, maar verloren ze er ook vier.

Opvallend aan de verliespartijen is dat Betis geen enkel duel kon winnen tegen een topploeg. Naast Getafe werd er verloren tegen Real Madrid, Real Sociedad en Atlético Madrid. Telkens slikten ze ook minstens twee tegentreffers.

En daar wringt momenteel het schoentje bij Betis. Van de top tien hebben ze duidelijk de slechtste defensieve cijfers. Met twaalf tegengoals doen enkel de vier teams onderaan in La Liga en Valencia slechter of even slecht. Een statistiekje die ze bij Barcelona moeten uitbuiten.  

Tegelijk moeten ze bij Barcelona opletten voor de aanvallende krachten bij Betis. Cristian Tello, ex-Barcelona, startte goed aan het seizoen met vier goals. Met Sergio Canales heeft Betis de huidige assistenkoning van La Liga in zijn rangen.

Volg het duel tussen FC Barcelona en Real Betis op zaterdag 7 november vanaf 16u15 op Eleven Sports 1, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top